SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kentler Çocuklarındır'

A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) tarafından; çocuklara kentlilik bilinci kazandırmak, yaşadıkları kentin doğal ve kültürel zenginliğinin farkına varmalarını sağlamak, çocuk yaratıcılığını öne çıkaran katılımcı eğitim yöntemlerine dayanan program gerçekleştirildi.

Oyunlar, seramik, maket, resim, grup çalışmaları gibi yapmak, yaşadıkları kenti görerek ve hissederek tanımaları için müze, ören yeri ve el sanatları atölyelerine gezileri düzenlemek gibi amaçlarla 2003 yılında uygulamaya konulan “Kentler Çocuklarındır” başlıklı Eğitim Programı zengin bir programla sürdürüldü.

Kent merkezinde bulunan 13 İlköğretim okulundan 26 öğrencinin katıldığı ve 29 Mayıs’ta başlayan eğitim programının ilk iki günü öğrencilere yaşadıkları kent hakkında bilgiler sunulması, müzelerin önemi, başta Arslantepe olmak üzere Battalgazi ve Yeşilyurt’taki tarihi ve turistik yerlerin gezilmesi, atölye çalışmaları gibi etkinliklerle süren eğitim programının üçüncü gününde Mimarlar Odası’nın, Malatya Mimarisi hakkında yaptığı sunum ile devam etti. Mimarlar Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen sunumu başkan Abdurrahman Yavuz yaptı.

Sunumda öğrencilere Malatya’nın eski ve yeni fotoğrafları karşılaştırılmalı olarak öğrencilere izlettirildi ve öğrencilerin görüşleri alındı. Sunumdan sonra da Kent merkezinde bulunan tarihi ve türistik yerlerin gezilmesi ile 3. günün programı sona erdi.

“Kentler Çocuklarındır” projesinin eğitimcileri Tuğçe Isıyel ile Oğuz Kaygalak “Çocuklarımıza kültürel bilinçlilik, kentlerine sahip çıkma ve koruma duygularını geliştirme amacı ile uygulamaya konulan projemizin Malatya ayağını dört gün sürecek olan etkinliklerle gerçekleştiriyoruz. Ama dört gün ile sırlı kalmayacak. Eğitim gören çocuklarımızdan oluşan “Geleceğin Malatya Kültür Elçileri” adı altında bir komite kurulacak ve bu komite her ay toplanarak değerlendirme yapacak. ÇEKÜL VAKFI olarak biz sadece koordinasyonu üstleneceğiz. Böylece hem projenin hem de çocuklarımızın kentlerini tanıma-kültürünü koruma bilincinin sürdürülebilirliliğini sağlamış olacağız” dediler.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız