SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kentler Yollarını Doğru Çizmeli'

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:08:12
'Kentler Yollarını Doğru Çizmeli'
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında yapılan Malatya Turizm Master Planının yenilenmesi için harekete geçti.

Turizm Master Planının yenilenmesi çerçevesinde; Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yüksek Şehir Plancısı Saffet Atik’in konuşmacı olarak katıldığı bilgilendirme toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonunda yapıldı. 

Toplantıya Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Erol Yiğit, şube müdürleri ve teknik personeller katıldılar.

Toplantıda konuşan Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yüksek Şehir Plancısı Saffet Atik,  Planlamaların klasik ve geleneksel çalışmalar olduğunu belirterek, Antalya, Adapazarı, Bolu, Zonguldak gibi şehirlerde yapılan planlamalardan örnekler verdi.

Dünya Turizm Örgütünün bir unsur üzerinde durduğunun altını çizen Atik, “Dünya Turizm Örgütü yerel kültürün ön plana çıkarılmasını istiyor. Kentler bu planları yaparken atılımın hangi alanda olacağına karar vermeli. Tarım mı? Turizm mi? Sanayi mi? Buna karar vermeli. Stratejik planının değerleri ortaya çıkarılmalı. Turizm sektörü ekonomik bir yapıdır. Doğru planlanmaz ise ilerleyen dönemlerde yapılan yatırımlara zarar verir. Kentler bu konuda yollarını doğru çizmeliler.  Malatya için biz 2011 yılında bir çalışma yaptık. Kısa vadeli bu çalışmayı şimdi uzun vade de yapmaya çalışacağız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız