SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kentsel Dönüşüm Bürosu

A- A+ PAYLAŞ

Kentsel Dönüşüm Projesi'nin vatandaşlara anlatılması amacıyla "Kentsel Dönüşüm İrtibat Bürosu" oluşturuldu ve hizmete açıldı.

Konuya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi işbirliğiyle başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin vatandaşlara tanıtılması, yapılacak çalışmalar ve prosedürler hakkında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla yapılan “Kentsel Dönüşüm İrtibat Bürosu” törenle hizmete açıldı.

18 Temmuz Cuma günü Paşaköşkü Mahallesinde bulunan Su Teknik Şefliği yanında gerçekleştirilen açılış törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık ve İhsan Koca, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ve Belediye Başkanı H. Cemal Akın, AK Parti İl Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkan yardımcıları, bazı daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Mehter Takımının gösterisiyle başlayan törende konuşan Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Malatyalılar’ın uzun yıllardır bekledikleri Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde TOKİ ile müşterek yapacakları çalışmanın irtibat bürosunun açılışı için bir araya geldiklerini belirterek, TOKİ tarafından Malatya’ya yapılan hizmetlerden dolayı TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’a teşekkür etti.

TOKİ ile Belediye arasında daha önce ön protokol imzaladıklarını belirten Belediye Başkanı Akın, 5 Mayıs 2008 tarihinde de nihai protokolü imzaladıklarını söyledi.

Malatyalılar’ın en iyi yerlerde oturmaya layık olduklarını belirten Başkan Akın, “Beydağı bölgesinde yaşayan hemşehrilerimize çarpık yapılaşmanın yoğun olması nedeniyle yeterli alt ve üst yapı hizmetlerini vermemiz mümkün olmuyordu. Ancak Kentsel Dönüşüm Projesiyle birlikte artık bu bölge insanlarımız, her türlü alt ve üst yapısı ile sosyal donatıları tamamlanmış olan çok modern mekanlarda yaşama imkanına kavuşmuş olacaklar.

Ben bu projenin hayata geçirilmesi noktasında Belediyemize her türlü desteği ve katkıyı sunan başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere TOKİ Başkanımız Erdoğan Bayraktar ile emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyor, projenin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Akın’dan sonra söz alan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise açılışını yaptıkları İrtibat Bürosu’nun Kentsel Dönüşüm Projesi’nin bir simgesi olduğunu belirterek, “Toplu Konut İdaresi olarak Türkiye’nin 140 ayrı noktasında proje yürütüyoruz. Malatya’da da Beydağı eteklerinde yaklaşık 2 milyon metrekarelik alanda yapacağımız proje, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın sayılı projelerinden biridir.

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hiçbir hak sahibinin mağdur edilmeyeceğini ve haklarının sonuna kadar korunacağını da belirten TOKİ Başkanı Bayraktar, “İsteyenlere parasını vereceğiz. İsteyenlere ev vereceğiz. Hatta halkımız şu anda elindekinden biraz daha fazlasından istifade edecek. Devletle millet kucaklaşacak. Mahalli İdareler bu işin uç beyliğini yapacak. Bu işe can havliyle sarılacak.

Siyasilerimiz ve diğer Sivil Toplum kuruluşları aktörlerimiz bu işe sahip çıkacak. Bu Malatyamızın bir resmidir. Malatyamızın Türkiye’de ki mesajın devamıdır. Bu bakımdan özellikle bu beldede yaşayan insanlarımızın bu işe sahip çıkmasını bize destek vermesini, bize güvenmesini, bize dua etmesini diliyorum” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, TOKİ’nin sadece Malatya’da değil tüm Türkiye genelinde dünyaya örnek olabilecek çalışmalarda bulunduğunu belirterek, “Aileler artık çağdaş konutlarda yaşamalılar. Bugün artık dünyada gecekondu diye bir şey kalmadığını görüyoruz. Partimizin başlatmış olduğu Kentsel Dönüşüm Projeleriyle artık bizim illerimizde de gecekondu bölgeleri yerine modern siteler yükseliyor.

Belediye Başkanımızın hazırladığı proje’de yalnız Türkiye’nin değil, belki de dünyanın sayılı dönüşüm projelerinden biri olacak. Biz burada Dünyanın sayılı projelerinden biri olan Malatya Kentsel Dönüşüm Projesini başlatan TOKİ Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise yaptığı konuşmada, “Bizim Felsefemizde Şeyh Edebali’nin dediği gibi ‘İnsanı yücelt ki Devlet Yücelsin” anlayışı var. Beydağı eteklerinde zor şartlar altında yaşayan hemşehrilerimiz artık modern evlerde barınacaklar. Ben başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere TOKİ Başkanımız Erdoğan Bayraktar’a ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Son olarak konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz ise yurt dışında gezerken hep onların yapılarına özendiklerini belirterek, “Neden ülkemizde de bu yapıların olmadığını, önce yapıların inşa edilip sonradan alt yapısının bağlanmaya çalışıldığını düşünür ve üzüntü duyardık.

Ancak son iki yıldır TOKİ Başkanımız Erdoğan Bayraktar’ın göreve gelmesinden sonra gösterdiği gayret ile ülkemizde de modern binalar yapılmaya başladı. Çevre düzenlemeleri, depreme dayanıklılığı ve diğer özellikleri ile bu binalar örnek olmaya başladı. Aynı şekilde bu proje Malatyamız’da da uygulanmaya başladı. Bu projenin Malatya’da başlatılması nedeniyle TOKİ Başkanımıza ve projenin gerçekleştirilmesi sırasında yoğun gayret gösteren Belediye Başkanımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından Kentsel Dönüşüm İrtibat Bürosu’nun kurdelesi, Vali Halil İbrahim Daşöz, Malatya Milletvekilleri İhsan Koca, Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Belediye Başkanı H. Cemal Akın ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Çakır tarafından kesilerek hizmete açıldı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız