SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kentsel Dönüşüm İncelemesi

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:14:50
Kentsel Dönüşüm İncelemesi
A- A+ PAYLAŞ

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) uzmanları, Malatya’nın Darende İlçesi’nde Kentsel Dönüşüm için inceleme yaptı. 

TOKİ tarafından Darende İlçesinde gerçekleştirilmesi düşünülen kentsel dönüşüm projeleri için TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanlığından uzmanlar Orhan Mercan ve Öznur Özlokmacı ilçede incelemelerde bulundular. Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından ilçe merkezi ve Çarşı Merkezi ile Belediye Lojmanları civarında ön incelemede bulunuldu.

Belediye Başkan Vekili Murat Doğan ve Başkan Yardımcısı Tacettin Ateş'in de eşlik ettiği incelemelerin ardından bilgi veren uzmanlardan Orhan Mercan, “İlçedeki yıkıntı döküntü alanların bir şekilde elden geçirilip vatandaşla anlaşmak suretiyle yenilenmeli. Asla zoraki bir yapılaşma olmayacaktır. Vatandaşlarımızın çoğunluğunun rızasını almak kaydıyla yenileme projesi yapmayı düşünüyoruz. Toplu konut idaresi olarak inşallah bununla ilgili ilk adımı atıyor, öncelikle bir protokol yapıp belediyemiz ile TOKİ arasında işlemleri başlatacağız. Bununla alakalı çalışmalar bittikten sonra vatandaşın bilgilendirilmesi ve uzlaşma süreci olacaktır. Onu da yakın zamanda inşallah hayata geçireceğiz” dedi.

Belediye Başkan Vekili Murat Doğan “Belediyemiz ve TOKİ işbirliği ile gerçekleştirilecek Kentsel Dönüşüm ve Yenileme çalışmalarının vatandaşlarımızla istişare edilerek planlanacağını belirtmek istiyorum, ilçemizin güzelleşmesi ve modernleşmesi adına bu çalışmaları önemsiyoruz. İnşallah ilçemiz için güzel olacaktır” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız