SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kepaze Etmemek Lazım"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:06:45
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, yeniden göreve seçilen Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret ederek, yeni dönem görevinin hayırlı olmasını diledi. 

Ziyarette Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak değerlendirme yapan Şahin, “Şuanda görünen o ki bütün siyasi partiler AKP’nin adayına odaklanmışlar. Her siyasi parti gönlünden geçen birisini aday gösterir. Bizimde gönlümüzden geçen, yerelde de yapmış olduğumuz anketlerde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan noktasında ibre hep ağır basıyor. Ama diğer siyasi partilere baktığımızda, onlar ne ile meşguller? Görüyorsunuz çatı adayı, taban adayı, dam adayı gibi ifadelerle olayı farklı yönlere çekiyorlar. İstişare yaptıkları kesime bakıyorsunuz, ben bu ülkede gerçekten bugüne kadar bütün siyasi hayatında insanlarımız onu neyle hatırlarlar, bilemiyorum, darbeler dönemi, darbelere uşaklık etmekle ömrünü geçiren, maalesef her seferinde şapkayı alıp kaçan bir kişinin şuanda yine partimize nifak sokma noktasında ‘Efendim AK parti içerisinde şunlar, bunlar aday olursa daha iyi olur’ gibi olayı saptırmaya çalışıyor. 28 Şubat dönemi içerisinde mevcut var olan siyasi bir iktidarı ayak oyunları ile al aşağı eden o günkü kişi, bugün bakıyorsunuz, aynı şekilde AK Parti içerisinde bir aday çıkmaması için yine paçayı sıvamış. Bu konuda vatandaşımızın sağduyusuna güveniyoruz” dedi.

Milletvekili Mustafa Şahin kayısı konusunda, daha önce Başbakan Erdoğan’ın kayısı üreticisine gereken desteği verdiğini, iptal edilen Malatya programının Haziran ayında gerçekleşmesi için bazı girişimlerde bulunduklarını da anlatarak, kendilerinin de kayısı üreticisine destek verilmesi için bir takım çalışmalar içerisinde bulunduklarını kaydetti. Şahin, “Malatya’mızda bugüne kadar 2,3,4 TL’den kayısıyı alarak dünya piyasasına rezil ve kepaze bir şekilde bunları ulaştıran ben, şahsen bu işin ticarini yapanların biraz daha oturup Malatya insanımızın emeği üzerinden kumar oynamamalarını tavsiye ediyorum. 30 Mart’ta kayısıların yanmasından sonra bir kayısı ihracatçısının yanında iken, telefonlar geliyordu ve 3 gün evvel 3-4 TL’den aldığı kayısıyı o günün şartlarında 15 TL’den direk pazarlık yaptı. Şimdi 20 TL’nin üzerine çıkmış. Aynı kayısı piyasasına, dünya pazarında o rakamlara alıcı bulabiliyorsa bunu rezil kepaze etmemek lazım. Kayısıyı 3-4 TL’den verdiğimiz zaman kayısının Malatya’ya girdisi 350-400 milyon dolardır. Şuanda aşağı yukarı onun 7-8 katı yukarısına çıkmış, öyle olsa 2 milyar dolar Malatya’ya girmiş olacak. Resmi kayıtlarda 2 milyar dolar girse bizim de elimiz daha çok güçlü olacak” diye konuştu.

MESOB Başkanı Şevket Keskin ise, “Sayın Başbakanımızın dün de yanındaydık, bugün de yanındaydık, yarın da yanında olacağız. Huzura ve güvene önem veriyoruz. Siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrar olmayacağını düşünen bir kesimiz. Esnaf ve Sanatkar sosyal devletin en büyük ayaklarından biridir. 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Başbakanımızın ilk turda 55-60 oranında oy alacağını düşünüyorum” dedi.

Kayısı konusunda konuşan Keskin, “Sayın Milletvekilimizden esnaf teşkilatı olarak, Malatya çiftçisi, köylülerin adına şunu istiyoruz, yıllarca kayısı üreticisinin emeğini çalmış gibi görünen 2-3 TL’ye aldıkları kayısıyı bugün 25 TL’ye, 30 TL’ye alan tüccarlardan bir hesap sorulmasını istiyorum. Bir de Başbakanımızdan bir randevu alınmasını talep ediyoruz. Sayın Başbakanımız 17 Mayıs’ta Malatya’ya gelecekti, ama Soma’da büyük bir felaket yaşandı ve Sayın Başbakanımız ziyaretini iptal etti. Sayın Başbakanımızın gelmemesi nedeniyle Malatya ikinci kez yandı. Çünkü Sayın Başbakanımızdan kayısı üreticilerine bir müjde vereceğini umut ediyorduk. Sayın Başbakanımızdan Malatya’daki sivil toplum kuruluşlarının katılacağı bir randevu talep ediyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız