SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kepçeli 'Kaçak' Kazıya Baskın!..

A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan ilçesi Erecek Köyü Üçtepeler mevkiinde, Roma dönemine ait bir tümülüste kaçak kazı yapan gruba jandarma tarafından baskın düzenlendiği ve 7 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında bir yarbay ile Fenerbahçeliler Derneği'nin başkanının da bulunduğu haber alındı. Adliyeye verilen 7 zanlının tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları öğrenildi.

JANDARMA'DAN "ÖZET" AÇIKLAMA..
Kaçak kazı yapanlara düzenlenen baskın ile ilgili olarak Jandarma Vukuat Raporu'nda şu özet bilgiye yer verildi:

"Alınan bir ihbar üzerine 13 Ocak 2007 günü saat:19.22 sıralarında Malatya-Yazıhan- Erecek Köyü Üç Tepeler mevkiinde bulunan bir tümülüsü kepçe ile kazmaya çalışan 7 kişi (1) kepçe, (1) detektör, (1) ruhsatsız av tüfeği, (1) binek oto, kazı işlerinde kullanılan diğer kazma ve küreklerle birlikte kazı yaparken suçüstü yakalanmıştır.."

TUTUKLAMA İSTEMİ..
Kaçak kazı ile ilgili gözaltına alınanlar arasında Malatya'da görevli A.Ö. adlı bir yarbay ile Fenerbahçeliler Derneği Başkanı olduğu bildirilen İ.H.E.'nin de bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan diğer şahısların M.A., V.E., M.D. ile U.Ç. ve Ş.Ç. adlı iki kardeş oldukları haber alındı.

Yakalanan şahısların, Pazartesi günü Yazıhan Cumhuriyet Savcılığı'ndaki ifadelerinin ardından tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevkedildikleri ve mahkemece "tutuksuz" yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız