SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kepengi Kapattı!

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:33:29
Kepengi Kapattı!
A- A+ PAYLAŞ

Görevi süresince en önemli icraatı Malatya şehir merkezindeki 50-60 hatta asırlık yüzlerce ağacı kestirmek olan ve son trambüs tartışmalarının odağındaki isim haline gelen Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın danışmanı Zeki Sarılar, twitter hesabı üzerinden trambüs konusunda yaptığı açıklamalarının malatyahaber.com tarafından gündeme taşınmasından sonra, twitter hesabını sadece 74 takipçisinin okuyabileceği konuma getirdi. 

Malatya Belediyesi şirketleri üzerinden sözleşmeli olarak çalıştığı, yani hiçbir sorumluluk üstlenmediği halde, Malatya Belediyesi’nin genellikle de tepki çeken ve şehrin kaderini etkileyecek projelerde belirleyici rol oynayan Zeki Sarılar, twitter hesabı üzerinde ilk olarak trambüs sistemini eleştiren AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’ü suçlamıştı. 

Malatya Belediyesi’nin 22 Nisan’da ihalesini yaptığı ve toplu taşıma sorunlarına tek çözüm olarak sunduğu trambüs sistemini eleştirenleri ‘Şer güçler’ olarak itham eden Zeki Sarılar, ihalenin de eleştireler nedeniyle büyük ihtimalle iptal edileceğini yazmıştı. 

AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz’ü doğrudan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı yanıltmakla, dolaylı olarak ise ‘Şer güçler’ arasında yer almakla suçlayan Zeki Sarılar, önceki gün ise yine twitter hesabında açık ihale usulü ile yapılan trambüs ihalesine yurt dışından yabancı firmalar davet ettiklerini açıklamıştı. 

Sarılar, yabancı firmaların Malatya Belediyesi’nin ihaleye katılma davetine rağmen trambüs ihalesine katılmadığını vurgulamıştı. 

Son Projesi İnderesi’ne Dinozor Park  

Çakır’ın danışmanı, son olarak İnderesi mevkiindeki jandarmaya ait bölgede de ‘Jurassic Park’ gibi bir park yapmayı planladıklarını yazdı. Jurassic Park aslında bir film. Steven Spielberg’in yönettiği filmde, Fosilleşmiş bir sivrisinekten çıkarılan dinozor kanı, bilim adamlarına DNA ile yeniden dinozor yaratma imkânı verir. Dr. Hammond, bu DNA'dan yola çıkarak genetik olarak dinozorlar geliştirir ve bir tür hayvanat bahçesi açar.

Tüm Belediyeler Malatya Belediyesi’ni Bekliyormuş!

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın danışmanı Zeki Sarılar, twitter hesabında, oldukça iddialı bir bilgi vermiş, başta Sakarya, Kocaeli ve K. Maraş belediyesi olmak üzere çok sayıda belediyenin Malatya Belediyesi’nin trambüs sistemini hayata geçirmesini beklediğini, şayet Malatya’da başarılı olursa bu belediyelerin de trambüs sistemine geçeceğini yazarak takipçilerini gülümsetmişti. 

Zeki Sarılar, bu kadarla da kalmamış, hızını alamayarak İstanbul’da İETT’nin bile trambüs sistemine geçmek istediğini, ancak aralarında AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’ün de bulunduğu bazı isimlerin Başbakan Erdoğan’a yanlış bilgi vermesi nedeniyle İETT’nin trambüs sistemine geçemediğini yazmıştı. 

Zeki Sarılar’ın ‘Malatya’dan haber bekliyorlar’ diye gösterdiği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaştırma Daire Başkanı Abdulmuttalip Demirel 1998’den 2006 yılına kadar Kırıkkale Üniversitesi Ulaştırma Ana Bilim Dalı’nda ders verirken, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı İsmail Yolcu ise, 20 yıl boyunca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde İETT üst düzey yöneticisi olarak çalıştı. İşte Sarılar'a göre, bu yöneticilerin görev yaptıkları belediyeler, trambüs kararı için Malatya Belediyesi'nin seçimini bekliyor!

Toplu taşıma alanında Türkiye’ye örnek proje geliştirdiklerini ve diğer belediyelerin Malatya’nın trambüsü hayata geçirmesini sabırsızlıkla beklediğini iddia eden Malatya Belediyesi’nde ise, bu projeyi pazarlayanların biri ağaç kesmek ve şehri yeşilden arındırmak dışında bir marifeti olmayan bir mimar, diğeri ise otobüs şirketinin müdürü olan ziraat mühendisi… 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız