SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kerbela Programı Cuma Akşamı

A- A+ PAYLAŞ

"Ehl-i Beyt Sevgisi ve Kerbela" programı 21 Eylül Cuma akşamı Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen etkinlikle ilgili belediye şirketinden şu açıklama yapıldı:

"Aşure, paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve kardeşliğin simgesidir. Anadolu coğrafyası Ehl-i Beyt’e olan sevgisini her daim devam ettirmiş, onların aziz hatıralarını yaşatma gayretinde olmuştur. Halkımız, asırlardır sürdürdüğü Aşure geleneğiyle aynı sevinci, aynı tasayı beraberce paylaşmaya devam etmiştir. Bazı önemli tarihi olayların yaşandığı Aşure Günü, Hicri 61 yılında farklı bir anlam kazandı. Hicri 61. yılın 10 Muharrem gününde Kerbela'da Peygamber Efendimizin torunlarından Hz. Hüseyin ve beraberindeki insanlardan 70 kişi şehit edildi. Aşure Günü, bu elim olayın yaşanmasıyla İslam tarihinde karanlık bir sayfa, acı ve keder dolu bir gün olarak hafızalardaki yerini aldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş, her yıl bugünün anısına "Ehl-i Beyt Sevgisi ve Kerbela" programı tertipliyor.

"Ehl-i Beyt Sevgisi ve Kerbela" programı bu yıl 21 Eylül Cuma (bugün) saat 19:30’da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşecek.

Kerbela şehitlerinin anılacağı programa deyişleriyle sanatçı Ender Balkır, mersiyeleriyle Irak’tan Seyyid Hayder el-Musavi, sohbetleriyle şair Serdar Tuncer konuk olacak.

Bu vesileyle Kerbela'da Hz. Hüseyin ile birlikte şehit edilenleri bir kez daha rahmetle, minnetle ve duayla yâd ediyoruz. Asırlardan beri Hz. Muhammed ve ehlibeyt sevgisi etrafında kenetlenen milletimizin barış, huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yaşamasını Cenab-ı Mevla'dan niyaz ediyoruz.

Aşure Günü Etkinlikleri Kapsamında Düzenlenen “Ehl-i Beyt Sevgisi ve Kerbela” Program Akışı

19:30 Açılış

19:35 Kur’an-ı Kerim Tilaveti

19:45 Protokol Konuşmaları

20:30 -22:30

Deyişleriyle Ender Balkır

Sohbetiyle Serdar Tuncer

Mersiyeleriyle Seyyid Hayder el-Musavi

22:30 Kayısı Takdimi

22:40 Kapanış"

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız