SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kerkük'ü Gündemden Çıkarmak İçin..''

A- A+ PAYLAŞ

Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi eski Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, PKK'nın yeni dönemdeki eylemlerinin, Kerkük ve Musul'un Türkiye'nin gündeminden çıkartılması için bazı ülkelerce başlatıldığını iddia etti.

Malatya'ya gelerek bir özel avukatlık bürosunda bazı MHP'lilerle özel toplantı yapan Prof. Dr. Ümit Özdağ, toplantı öncesinde bazı açıklamalarda bulundu. Türkiye'de yeni başlatılan terör sürecinin Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki etkilerini yerinde görmek ve halkın PKK eylemlerine karşı tavrını yerinde anlamak üzere bölge gezisine çıktığını belirterek, Erzincan, Bingöl ve Muş illerinde temaslarda bulunduğunu anlatan Prof. Dr. Ümit Özdağ, "Bu gezim Doğu Anadolu ve Doğu bölgesinin bazı illerini kapsıyor. Son 3-4 aydan bu yana terör örgütü yine dış mihrakların tahriki ve dış istihbarat servislerinin yönlendirmesiyle özellikle Türkiye'nin gündeminden Kerkük ve Musul'u çıkartmak üzere yeni bir tür terör süreci geliştirilmeye başladı" dedi.

Prof. Dr. Özdağ, terör örgütü PKK'nın son dönemdeki eylemleriyle ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Irak'taki süreçle ilgili bir PKK süreciyle karşı karşıyayız. Türkiye'nin gündeminde Kerkük'ü çıkartmak isteyen ülkeler PKK'yı kontrollerine almış durumdalar. Onların yapmış oldukları tahrikler neticesinde PKK bu tür bir eylem sürecini başlattı. Bu eylem sürecinin Türk halkını geçmişe nazaran kızdırdığı anlaşılıyor. Ancak henüz Türk halkının gerçek reaksiyonunu, tepkisini verdiğini söylememiz mümkün değil."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız