SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kernek Anadolu Lisesi'ni Açtık'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Yavuz Selim Mahallesi'nde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan okulları basına tanıttı.

Toplu Konut alanında yapılan Malatya TOKİ Kayısıkent Lisesi, Kernek Anadolu Lisesi, Fethi Gemuhluoğulu Anadolu Öğretmen Lisesi ve TOKİ İlköğretim Okulu hakkında, okul müdürleriyle birlikte basın mensuplarına bilgiler veren Bulut, "TOKİ bölgesinde bulunan okullarımız, TOKİ Başkanlığı tarafından yaptırıldı. Bunun yanında sosyal tesisler de oluşturuldu. 2007 - 2008 eğitim-öğretim yılında okullarımız burada eğitime devam ediyordu. Şu anda iki okulumuz bünyesinde dört tane okulumuz hizmet veriyor.

Kernek Anadolu Lisesi adı altında bir Anadolu Lisesi açtık. 90 kontenjanlı bir okulumuz. Buraya şuana kadar 65 öğrenci OKS sınavına göre kayıt yaptırdı. Kernek Anadolu Lisesi, TOKİ Lisesi ile binayı müşterek kullanacaklar. Binamız 40 derslikli büyük bir bina. Kayısıkent Lisemiz, geçen yıl gecikmeli eğitime başladı. Bu yıl öğrenci sayımızın artacağını düşünüyoruz. Ayrıca, Fethi Gemuhluoğulu Anadolu Öğretmen Lisemiz geçen yıl hizmete açıldı. 120 kontenjanı var. Bu yıl 120 öğrenci daha alacağız. 100 öğrencimiz kayıt yaptırdı. Bu okulumuz burada geçici olarak bulunuyor.

Önünüzdeki iki yıl içerisinde şehir gösterende yeni bir okul yaptırılacak. TOKİ İlköğretim Okulumuz var. Bin 200 öğrenci kapasiteli. Geçen yıl 450 öğrenci ile açıldı. Zaman içerisinde bu sayı giderek artacak ve şuan 750 sayıya ulaştı. Okulumuz sadece eğitim binalarından oluşmuyor. Burası adeta bir eğitim kampüsü niteliğinde. Üç lisemiz ve bir ilkokulumuz ile geniş bir alanda eğitim yuvalarımız hizmet verecek" dedi.

Okulların müdürleri ise, binaların modern binalarda üst düzey eğitim verebilmek amacıyla dizayn edildiğini ve velilerin öğrencileri bu okullara kayıt yaptırmasını istediklerini belirttiler. Bina dışında çift tabela olmasına karşın bina içerisinde iki okul olduğunu kaydeden Okul Müdürleri, vatandaşları da bu konuda yanılmamaları hususunda uyardılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız