SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kernek Gölü Taşla Dolduruldu!

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:25:35
Kernek Gölü Taşla Dolduruldu!
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya ile simgeleşmiş yapıların eserlerin katledilerek yok edilmesine, “Kernek Gölü” diye bilinen Kernek Parkı Havuzu da  eklendi. Malatya Belediyesi tarafından çağdaş ve yaşanabilir kent yaratma iddiasıyla başlattığı ve kentin ortak değerleri olan eserleri ve yeşil dokularını yok etmeye dönüşen alt yapı yenileme ve çevre düzenlemelerinden Kernek Gölü de nasibini aldı. Göl, kum ve taşlarla doldurularak kapatıldı. 
 
Eski havuzun yerine standartlara uygun bir havuz yapılacağını belirten Belediye yetkilileri “Derinliği daha az ve su animasyonlarının yapılacağı bir mini havuz yapıyoruz” diyerek bu nedenle gölü kaldırdıklarını belirtiler. Aynı yetkililer, projenin bu yıl içerisinde biteceğini ve Kernek meydanının halka açılacağını belirtiler. Havuzun kaldırılmasına tepki gösteren vatandaşlar da “ Sümer, Tekel, Şeker Fabrikaları gitti, doğal güzelliklere sahip olan Sümerpark, suni çim ve ağaçlarla donatılarak Abdullah Gül Parkına dönüştü, Yeni Cami (Teze cami) meydanındaki asırlık ağaçlar ile Çarmuzu güzergahındaki yarım asırlık ağaçlar gitti, kentin sosyal, siyasal, kültürel anlamda yaşam hafızasını barındıran belediye binası gibi bir çok yapı ve ağaçlarımız bir gece de yok edildi. Kernek Havuzumuzda gitti.  Sırada Vilayet Park ile İsmet Paşa (Hürriyet) parkı var. Bunları yok etsinler de geçmişle ilgili bütün bağlantılarımız kopsun” diyerek belediye yönetimlerine tepki gösterdiler.
 
Bu arada, sıcak yaz mevsiminde Malatyalı'nın soluklandığı alanlardan biri olan Kernek Parkı'nın, devre dışı bırakılmış olması da eleştiriliyor. Vatandaşlar, "Yaz sezonu geçirildikten sonra ne yapılacaksa yapabilirlerdi." diye eleştiride bulundular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız