SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kernek Meydanına Düzenleme

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediyesi tarafından Kernek Meydanı peyzaj düzenleme çalışmasının yeniden yapılacağı bildirildi.
 
Eski Belediye Başkanı Münir Erkal döneminde yapılan Kernek Meydanı ve Şelale çalışmasından sonra burasınınm eskimesi ve ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle şu anki belediye yönetimin Kernek Meydanı peyzaj düzenleme çalışmasını yeniden başlattığı bildirildi. Geçtiğimiz pazar günü Malatya'ya gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın kendisinden Kernek Şelale bölgesinde yer alan TEİAŞ Santralı yerini Malatya Belediyesi'ne isteyen Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a 'konuyu inceleteyim' dediği öğrenildi. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, belediye olarak Kernek Meydanı peyzaj düzenleme çalışmasını yeniden yapacaklarını ifade edip, "Buradaki peyzaj çalışmalarına engel olan TEİAŞ Santralı yerini Malatya Belediyesi'ne istedik. Kontrolü belediyede olursa, projeyi daha rahat uygulayabileceğiz" ifadelerini kullandı. 
 
Malatya'nın sembollerinden olan Kernek Meydanı ve Şelalesi'nde yapacakları peyzaj düzenleme çalışması ile Malatya'nın sembollerinden olan ve adına türküler yazılan Kernek bölgesinde görsel anıt, şelaler, gezinti alanları ve peyzaj düzenlemelerinin yapılacağını söyleyen Başkan Çakır, burasının son derece modern olacağını kaydetti. Bu arada, Kernek Şelalesi üst kısmında peyzaj düzenleme çalışmasının yanı sıra Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde düzenleme de yapılacağı belirtildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız