SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kernek Meydanı'nda Satranç Etkinliği

0
Güncellendi - 2016-09-07 00:24:48
Kernek Meydanı'nda Satranç Etkinliği
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından organize edilen ‘Sokakta Satranç Var’ etkinliği çerçevesinde Malatya’da Kernek Meydanı’nda satranç oynanacak.

"Sokakta Satranç Var" projesini yeniden 81 ilin ve ilçelerinin tamamında satranç severler ile buluşturacak etkinlikler 11-18 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Türkiye'nin 81 ili ve ilçeleri Kurban Bayramı'nda eş zamanlı olarak satranç sporunda buluşacak. Satranç kültürünü tüm yurda yaymayı, tanıtmayı, sevdirmeyi ve Türkiye'nin her il ve ilçesini satranç parkları ile buluşturmayı hedefleyen 'Sokakta Satranç Var' projesi 11-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Türkiye'yi sokaklarda, meydanlarda, sahillerde, parklarda satranç sporunda bir araya getirecek ve geniş kitlelerle buluşacak proje festival havasında gerçekleştirilecek. TSF'nin önderliğinde ve tüm yurda yayılan İl Temsilciliklerinin organizasyonları ile gerçekleştirilecek projede, tüm yurttaşlar satranç oynayacaklar.

MALATYA’DA ADRES KERNEK MEYDANI

‘Sokakta Satranç Var’ projesi kapsamında en büyük ilgi gören şehirlerinden olan Malatya’da, etkinlik Kernek Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

11-18 Eylül tarihlerinde yapılacak olan etkinlik, 10-11 Eylül 2016 Cumartesi ve Pazar günü 17.00 - 19.00 saatleri arasında Kernek Meydanı’nda şenlik havasında yapılacak.

Satranç Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, sokakların satrançla renkleneceğini ifade etti.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Sokakta Satranç Var’ etkinliğinin büyük ilgi gördüğünü kaydeden Toy, “Satranç her geçen gün başarılarını taçlandırıyor ve Avrupa'nın, dünyanın zirvesinde yer alıyor. Türkiye geneline yayılan 'Sokakta Satranç Var' projesi ve satranç parkları ile bu başarılarının devamı gelecektir. En gencimizden yaşlımıza kadar tüm Türkiye satranç sporunu tanıyacak ve gelecek nesiller stratejik ve analitik düşünce yapısına sahip olacaktır. Satranç Federasyonu olarak Türkiye'nin satrancı tanıması ve satrancın geniş kitlelere yayılması için çalışmalarımıza durmadan devam ediyoruz. Bugün sokakta satranç oynayan çocuklarımızın, yarın bayrağımızı göklerde dalgalandırarak Avrupa'da ve dünyada gururumuz olacağına inanıyoruz” dedi.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız