SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kernek Parkı Bu Yıl da Kapalı!

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:56:57
Kernek Parkı Bu Yıl da Kapalı!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın "marka" semtlerinden Kernek'teki parkta belediye tarafından geçtiğimiz yılın ilkbahar mevsiminden önce başlatılan düzenleme çalışmaları, ikinci yaz sezonu gelmesine rağmen bir türlü tamamlanamadığı gibi, 2. etap peyzaj düzenleme ve kafeterya yapım işinin ihalesinin 11 Haziran günü yapılacağı öğrenildi. Bu arada, Kernek Parkı'nın düzenleme gerekçesiyle, Vilayet Parkı'nın da müsteciriyle sorun yaşayan Valilik yönetiminin belediye ile işbirliği yaparak başlattığı, ancak daha sonra mahkemenin "durdurma" kararı verdiği düzenleme çalışmasıyla halkın hizmetinin dışında bırakılmasıyla, Malatya'da yalnızca İsmet Paşa Parkı (Hürriyet Parkı) ile Sümerpark (Abdullah Gül Parkı) halkın nefes alabileceği yerler olarak kaldı. Bu plansızlık ve yanlış uygulamalarla, Malatya Valiliği ve Belediye yönetimi, "çok sıcak" geçeceği belirtilen yaz mevsiminde Malatyalı vatandaşların serinleyebilecekleri iki önemli parkı devre dışı bırakmaları yerel yönetim becerisiyle ilgili soruları da beraberinde getirdi.

ÖNCE KERNEK PARKI DEVRE DIŞI KALDI..

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın, "imar ve proje danışmanı" olarak Sivas'tan Malatya'ya getirdiği, birçok uygulamasıyla çok tartışılan Mimar Zeki Sarılar'ın yönetimindeki proje biriminin kenti güzelleştirme ve düzenleme adına el attığı işlerden biri de, halkın kent merkezinde özellikle sıcak yaz günlerinde en çok ilgi gösterdiği Kernek bölgesindeki parkın düzenlenmesiydi.

Geçtiğimiz yaz sezonuna girilmeden önce, parktaki müstecir çıkarılarak parkın halkın hizmetine kapatılmasından bir süre sonra başlatılan çalışmalar, aradan 1 yılı aşkın süre geçmesine rağmen bir türlü tamamlanamadı.

İkinci yaz sezonu gelirken, Kernek parkındaki düzenlemelerin tamamlanamamış olması ve bu yaz sezonunda da parkın hizmet dışı kalacağı yorumlarıyla tepkilere neden olurken, belediyenin park için ikinci etap ihalesini ancak 11 Haziran günü yapacağı belirtildi. 

İHALE YAPILACAK, 6 AY SONRA TAMAMLANACAK!.

İhale ilanında, Salı günü yapılacak olan ihalenin sonuçlandırılmasının ardından müteahhitle sözleşme imzalandıktan itibaren 10 gün içerisinde işe başlanacağı belirtilirken, işin bitirilme süresi 6 ay (180 gün) olarak öngörüldü.

Bu durumda, Kernek Parkı'nın, 2013 yılında tamamlanarak hizmete açılmasının bile mümkün olamayacağı ortaya çıktı.

VİLAYET PARKI DA "YASA DIŞI OLARAK" DEVRE DIŞI BIRAKILMIŞTI..

Bu arada, Malatya kent merkezindeki yegane yeşil alan olan Vilayet Parkı da, eski Vali Ulvi Saran'ın park müstecirleriyle giriştiği çekişmenin ardından başlattığı, Malatya Belediyesi'ni de proje uygulayıcısı olarak kattığı "imar ve park düzenlemesi" girişimlerinin ilk aşaması, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında müstecirin çok sayıda polisle baskın düzenlenerek çıkarılmasıyla gerçekleştirilmişti. Park için yapılan imar düzenlemesinin iptali ve yürütmenin durdurulması yolunda park müstecirinin İdare Mahkemesi'ne yaptığı başvuru sonuçlanmadan başlatılan düzenleme çalışmalarında, yol genişletilmesi gerekçesiyle yetişkin 25'in üzerinde ağaç kestirilmişti. Belediyenin müteahhit aracılığıyla yaptığı düzenleme çalışması devam ederken, mahkemeden bu çalışmaların durdurulması kararı çıkmış, ancak bu karara uyulmayarak, çalışmalar devam ettirilmiş, o sırada ağaçlar kesilmişti. Malatya kamuoyunun sessiz kaldığı ve izlemekle yetindiği bu hukuksuz uygulama, ancak mahkemenin  parka ilişkin yapılan ve Sivas'taki Kültür Varlıklarını ve Anıtları Koruma Kurulu'nun da onayladığı imar değişikliğini iptal etmesinin ardından durdurulmuştu. Bu sırada parktaki çalışmalar yarıda kalırken, vatandaşların çok uzun yıllardır yararlandığı bir park da böylece devre dışı kalmıştı.

Malatya merkezde Kernek ve Vilayet Parklarının devre dışı kalmasıyla, halkın yararlanabileceği park sayısı 2'ye düşmüştü.

FOTOĞRAFLAR: Yeniden düzenleme projesiyle geçtiğimiz yıl devre dışı bırakılan ve bu yıl da tamamlanamayacağı ortaya çıkan Kernek Parkı'nın son durumu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız