SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kernek Projesi" Seneye mi?

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:20:55
A- A+ PAYLAŞ

Kernek’te yapılacak düzenlemeyle ilgili çalışmaların önümüzdeki yıla kalacağı belirtilirken, Nisan ayında boşaltılan ve yaz boyu yararlanılamayan Kernek Parkı’nın da, önümüzdeki yıl yaz aylarına yetiştirilebileceği belirtiliyor.

Malatya Belediyesi tarafından hazırlanan “Kernek Meydanı Düzenleme Projesi” kapsamında park tahliye edildikten sonra, “göl” olarak bilinen havuz da doldurulmuştu. Yaz sezonunda Malatyalılara hizmet veremeyen Kernek Parkı’nı ve meydan düzenlemesini kapsayan projeyle ilgili ihale Ağustos ayında yapılmış, Belediye bünyesindeki Esenlik Şirketi’nin 962 bin liralık ihaleyi kazandığı belirtilmişti.

Kernek’te park ve şelale kısmının etrafının geçtiğimiz günlerde paravanlarla kapatılmasından sonra, bu alanda bulunan yetişmiş çalı tipi ağaçlar söküldü, meyve ağaçları ise kesildi. Alanda bulunan Şelale Restoran ile jeneratör binasının da yıkılacağı, jeneratör aksamının yer altına alınacağı, Derme Suyu’nun kapalı sistemle Kanalboyu’na akıtılacağı, bu arada Kernek kaynak suyunun oluşturulacak gölcük ve şelaleye verileceği belirtiliyor.

Alt yapı iş ve işlemlerinin bu yıl tamamlanmasının ardından yeniden yapım ve düzenlemeye önümüzdeki yıl başlanacağı ifade ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız