SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kernek Rantı'na Yine Erteleme

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:11:16
'Kernek Rantı'na Yine Erteleme
A- A+ PAYLAŞ

Mevcut imar planında 7 kat olmasına rağmen Kernek Şelale Parkı ve Meydanı yanında bulunan 6 dekarlık (6 bin metrekare) araziye, 50 metre yükseklikte bina yapımı için istenen imar plan değişikliği talebi bir kez daha ertelendi. Yaklaşık 10 kat artış anlamına gelen ve Malatya için tarihi bir anlamı olan Kernek Meydanı’nı ‘Betonların arasına hapsedeceği gerekçesiyle’ kamuoyunca tepki gösterilen söz konusu talebin görüşülmesi, bir sonraki meclis toplantısına bırakıldı. Meclisin, talebe "red" kararı vermesi halinde, konu 1 yıl yeniden gündeme gelemeyecekti. Ancak, meclis bunun yerine bir sonraki toplantıya ertelemekle, konuyu gündeminden düşürmedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, toplantının başında 1 Kasım 2015 erken genel seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlı olması temennisinde bulunarak,   “Kasım ayı meclis toplantımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum. 1 Kasım’da yapılan seçimlerin Battalgazi’mize, Malatya’mıza, ülkemize ve insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Tabi seçimlerin kazananı, kaybedeni olmaz. Eğer amacınız ülkenin geleceği ve istikbali ise, ve istikrarı ise, o seçimin galibi millettir. Dolayısıyla milletimiz bu seçimin galibidir. Bu seçimlerde vatandaşlık görevini yapan ve gidip bizzat sandıkta oy kullanma erdemliliğini yerine getiren tüm vatandaşlarımızı kutluyorum. Bu başarının da istikrarın ve istikametin değişmemesi anlamındaki başarıdan dolayı da sizleri ve milletimizi tebrik ediyorum. Tekrar seçimlerin memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını ve yeni kurulacak hükümetin güzel hizmetler yapmasını diliyorum” dedi.

Gürkan başkanlığındaki toplantıda ağırlıklı olarak imar konularının yer aldığı gündemin en önemli maddesini, Kernek Meydanının yanı başına yapılmak istenen 50 metrelik bina için istenen imar plan değişikliği oluşturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mimarideki ortak vizyonu yatay yapılaşma olmasına rağmen, 1. Derece Deprem Bölgesi olan Malatya’da özellikle merkez ilçeler Battalgazi ve Yeşilyurt’ta dikey yapılaşma furyası tam gaz devam ederken, Kernek Meydanı’nın yanı başındaki 6 dekarlık alana yapılmak istenen 50 metrelik bina için  (7 kattan 17 Kata) istenen imar plan değişikliği ertelendi. Önümüzdeki ay meclisin gündemine bir kez daha gelmesi beklenen imar plan değişikliği talebine, Gürkan başkanlığındaki Battalgazi Belediye Meclisi’nin nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor.

Battalgazi Belediye Meclisi Kasım ayı çalışmalarını gerçekleştirdiği tek oturumda,  gündemdeki diğer maddeleri de ilgili komisyon görüşü doğrultusunda karara bağladı

Gündem konuları;

Mevcut imar planında blok nizam 5 kat olan Uçbağlar Mahallesi 4515 ada 4 nolu parsel için istenen yoğunluk sabit kalma koşulu ile 7 kata çıkarılması talebi uygun görüldü.

Mevcut imar planında ayrık ikiz nizam 5 kat olan Hanımın Çiftliği Mahallesi 3128 nolu parsel için istenen ayrık nizam 7 kata çıkarılması talebi, parselin cephe aksı boyunca 5 kat olarak devam etmesi nedeni ile uygun bulunmayarak reddedildi.

Enerji temini nedeniyle; Uçbağlar, Alacakapı, Hacıabdi ve İzzetiye Mahallelerinde trafo alanı tahsis talebi bir sonraki mecliste görüşülmek üzere ertelendi.

Mevcut uygulama imar planında (1/1000) konut+ticaret alanında olan Bulgurlu Mahallesi 5249 ada 2 nolu parsel (MALET arkası)  için istenen yurt alanına dönüştürülmesi talebi, Büyükşehir Belediyesinin nazım imar planına uyumlu olması nedeni ile uygun görülerek kabul edildi. Madde ile ilgili olarak Başkan Gürkan; “Yurt, sosyal tesis alanına girer mi? İmar Komisyonu bu konulara dikkat ediyor mu? Bunun hukuki boyutları nedir?” diyerek imar ve hukuk komisyonlarına soru yöneltti. 

İmar Komisyonu Başkanı Nevzat Aslan “ Büyükşehir Belediyesi, nazım imar planında (1/5000) konut+ticaret olan bu parselde cins değişikliğine giderek sosyal tesis alanına dönüştürdü. Bizlerde plana uygun olması için değişikliği yaptık” diyerek Hukuk Komisyonu Başkanı Ramazan Acar’da “ Bir problem yok” ifadeleriyle başkanın sorusunu yanıtladı.

Hizmet içi yönetmeliği kabul edildikten ve bazı maddelerin ilgili komisyonlara havalesi ile bir sonraki toplantının 2 Aralık Çarşamba günü yapılması kararı alındıktan sonra meclis toplantısı sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız