SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kernek 'Sürpriz Yumurta' Misali!

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:44:16
Kernek 'Sürpriz Yumurta' Misali!
A- A+ PAYLAŞ

Kernek'te 2012 bahar aylarında yıkılan havuzlu parkın yerine yapılacak parkla ilgili projelerin nihai halinin nasıl olacağına karar verilememesi, projeye "kafaya göre eklemeler- çıkarmalar yapılması" sorunundan sonran yanı sıra, buradaki düzenlemenin ne zaman bitirileceği de bilinmiyor.

Kernek'teki park, 2 yılı aşkın bir süre önce müsteciri çıkarıldıktan sonra yıkılmış, daha sonra hazırlanan bir proje doğrultusunda yeni düzenleme çalışmalarına başlanmıştı. Kamuoyuna da sunulan ilk proje maketinin ardından Kernek'in ana sembollerinden olan suyun yeterince ön plana çıkarılmadığı eleştirileri üzerine bu kez yine kamuoyunun bilgisine maketi sunulan başka bir projeyle su havuzunun büyütüldüğü belirtilmişti. Ancak bu projeye de uyulmayıp, havuz için planlanan yere anlaşılamayan bir şekilde "Yel Değirmeni" kondurulan Kernek Parkı'nın ne zaman tamamlanacağı hakkında kamuoyuna bilgi de verilmiyor.

Eski belediye yapısında Proje Birimi Sorumlusu olarak görev yapan, Büyükşehir statüsünde ise konumunun ne olduğu bilinmeyen Mimar Zeki Sarılar'ın yönetiminde sürdürülen çalışmaların bu yaz mevsiminde de tamamlanamayacağı öne sürülüyor.

Değiştirilen projeler nedeniyle, ortaya ne çıkacağı bilinmediği için "sürpriz yumurta misali" yorumlarına neden olan Kernek Parkı'nın, bir iddiaya göre Ağustos ayına kadar tamamlanacağının öne sürülmesine karşın, mevcut durum bunun pek de mümkün olmadığını gösteriyor.

FOTO: Kernek Parkı için hazırlanan ilk 2 projenin maket görüntülerinin yanı sıra, parkta sürdürülen inşaatta son durum..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız