SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kernek Suyu Kaybolmadı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:37:07
A- A+ PAYLAŞ
 
Yeniden düzenleme çalışmaları kapsamında eski yapıları yıkılan ve bu arada su kaynağında da temizlik yapılan Kernek Parkı'ndaki suyun kaynağının kaybolduğu iddiaları yalanlandı.
 
Malatya’nın yegane kaynak sularından olan ve bu özelliği nedeniyle kent ile simgeleşen ve Kernek gölünün iç kısmında yer alan Kernek Pınarı, çevre düzeni çalışmaları sırasında kaybolduğu spekülasyonları üzerine belediye yöneticileri bir açıklama yaptı. 
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Yaptığımız çevre düzenlemeleri kapsamında Kernek gölü ve şelale çevresine yeni bir düzenleme projelendirdik. Proje üzerinde yaptığımız çalışmalarda Kernek Pınar gözesi (kaynağı) taş ve molozlarla örtülmüştü. Buradan 15 kamyon civarında taş ve moloz atıklarını tahliye ederek kaynağı ortaya çıkardık. 7 metre derinliğinde 1.60 m. çaplı bir koruma bandı oluşturarak kaynağı (göze) kontrol altına aldık. Zaman zaman bu suyu sulama amaçlı da kullanıyoruz. Öyle iddia edildiği gibi kaynağı kaybetmedik. Kaybolan kaynağı ortaya çıkartarak kontrol altına aldık” diye konuştu. 
 
FOTOĞRAF: Kernek su kaynağının yapılan düzenlemeden sonraki havalandırması

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız