SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kernek Suyu'nu Koruyacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:20:57
A- A+ PAYLAŞ

Düzenleme çalışmaları 1.5 yılı aşkın bir süredir devam eden Kernek Parkı’nda suyun aynen korunacağı, sadece kanal boyutunun genişletileceği bildirildi.

Malatya Belediyesi Başkan Danışmanı ve Proje Birimi Sorumlusu Zeki Sarılar,  Kernek’te projenin çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Düzenleme çalışmaları kapsamında Kernek suyunun yok edileceğine ilişkin iddiaların doğru olmadığını söyleyen Zeki Sarılar, aksine su temasının yoğun bir şekilde kullanılacağını belirterek, sadece suyun geçeceği kanal genişliğini 7 metreye çıkardıklarını söyledi.

Kernek suyunu Güney Kuşak Yolu’ndan Kanalboyuna götürecek kadar bir rekreasyon düzenlemesi yapacaklarını anlatan Sarılar, şu bilgileri verdi:

‘Kernek biliyorsunuz daha önce ortadan giden bir yolla Kanalboyuna bağlıydı. Şimdi ise Güney Kuşak Yolu’ndan Kanalboyuna kadar götürecek olan bir rekreasyon düzenlemesi yapacağız.  Burada, suyumuzu en üst kotta, yani regülatöre giren borunun olduğu kotta yaklaşık 350-400 metrekare büyüklüğünde bir dinlendirme havuzunda alacağız. Derme suyu 3 tane süzgeçten geçtikten sonra önce buradaki havuza alınacak ve havuzda dinlendirilecek. Artık eskisi gibi Derme kanalında çirkin görüntülerin olmasını istemiyoruz. Proje kapsamında kanalı temizledik ve inanılmaz miktarda çöp çıktı. Daha ileride 3 tane otomatik temizleme sistemi kuracağız. Yaptığımız tek değişiklik kanalın genişliğini 7 metreye çıkarmak oldu. Kanal görünümü eski Kernek’te olan kademeli düşüşün aynısı olacak. Doku tamamen doğal doku. Tabanına doğal taş, yanlarına dekoratif kaya dokusu döşeyeceğiz. Su buradan alınacak. Kafeteryanın olduğu bölgede ise bir dinlendirme havuzumuz daha olacak. Çünkü buradaki 30 metrelik bir kot farkı ve yüksek bir kot farkı. Suyun inişi hızlı olur. Bunun için aşağıda ikinci bir dinlendirme havuzumuz olacak.’

Yel değirmeni değil kafeterya

Kerken Parkı’nın yaz başlarında Malatya halkının hizmetinde olacağını belirten Sarılar, basında çıkan projede yel değirmeni olacağı şeklindeki bilgilerin de yanlış anlaşıldığını kaydederek ‘Yel değirmeni, bildiğimiz manada bir yel değirmeni değil.  Yel değirmeni görüntüsünde bir kafeterya olacak. Halkımız bunu yanlış anlamasın’ dedi. Sarılar, düzenleme ile 3 bin metrekareden fazla bir yeşil alanın oluşturulacağını da sözlerine ekledi.

HABER-FOTO: Güler HAZAR- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız