SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kernek'in İhalesi Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:48:01
Kernek'in İhalesi Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da 'Kernek Parkı ve Su Kaynağı' alanının, Malatya Belediyesi tarafından hazırlanan proje doğrultusunda yeniden düzenlenecek olması nedeniyle ihale gerçekleştirildi. 
 
Malatya Belediyesi tarafından hazırlanan Kernek Meydanı Düzenleme Projesi yapım işi geçtiğimiz Cuma günü ihale edilirken, açık eksiltme yoluyla yapılan ihaleye Esenlik Şirketi ile Fadıl Çiçek katıldı. Verilen teklifler ise şöyle oldu; Esenlik Şirketi 962 bin TL, Fadıl Çiçek 970 bin 958 TL.
 
İhale sürecinin tamamlanmasından sonra, ihaleyi kazanan firma tarafından Kernek Meydanı Düzenleme Projesi kapsamında çalışmalara başlanacak.
 
Malatya Belediyesi'nden konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Kernek su kaynağının olduğu yerin gerek daha önce yapılan çalışmalar, gerekse işletmecisi tarafından tonlarca kaya ve toprakla doldurulmuş olduğu belirtilerek, belediye ekipleri tarafından yapılan çalışmalarla su kaynağının yeniden açıldığı ifade edildi. Verilen bilgilere göre su kaynağının temizlendiği, içerisinden kamyonlarca malzeme çıkarılarak kaynağın gözüne inildiği ve 6 metre boyundaki bir borunun da gözeye indirilerek verimli su alınacak hale getirildiği bildirildi.
 
Öte yandan, Kernek Parkı ve su kaynağının olduğu alanda eski dokuyu yaşatırken daha kullanışlı ve algılanabilir bir meydan ve park yapmak amacıyla Malatya Belediyesi tarafından yeni bir projenin hazırlandığı kaydedildi. Söz konusu alanda uygulanacak proje kapsamında, üst tarafta doğal havuzlar ile bir kafeterya yer alıyor. Doğal havuzların devamında yaklaşık 8 metre düşülü bir şelale, aşağı doğru daha az düşülü şelaleler bulunuyor. Alt tarafta da doğal bir göl görünümünde havuz yer alıyor. Alt tarafta bulunan havuzun etrafında ise küçük bir meydancık ve amfi tipi seyir oturma yeri bulunuyor.
 
Kernek Parkı ve su kaynağıyla ilgili yapılacak düzenlemenin yanı sıra; Fuzuli Caddesi, Hamit Fendoğlu Caddesi, İpek Caddesi, Cengiz Topel Caddesi ve Evliya Caddesi'nin kesiştiği noktada yeni bir kavşak düzenleme çalışması da yapılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız