SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kernekli' Gerginliği!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen 48 Safkan Arap yarış tayının satışı için düzenlenen ihalede beklenen rakamlara ulaşılamadı. Geçen yıl en pahalı atın 73 bin TL'ye atıldığı Sultunsuyu'nda bu yıl en pahalı ata 31 bin TL verildi.

Sultansuyu Tarım İşletme Müdürlüğünde yetiştirilen toplam 48 baş Safkan Arap Tayı tek tek açık artırma usulü ile satışa çıkartıldı. Satış için toplam 61 kişi ihaleye katıldı.

Sultansuyu Tarım İşletmesi'ndeki Atçılık Tesislerinde yapılan ihalede 48 taydan 39tay alıcı buldu. Tayların satışından toplam 472 bin TL gelir elde edildi. Ancak bu rakamın beklentinin çok aşağısında olduğu belirtildi. Geçen yılki satışlarda en pahalı at 73 bin TL'ye alıcı bulurken bu yıl en pahalı ata 31 bin TL para verildi.En ucuz tay ise 5 bin TL'den alıcı buldu. Yarış tayları ortalama 12 bin TL'den satılmış oldu.

Satışlarda en pahalı atı Elazığ'ın Yurtbaşı Belediye Başkanı Mustafa Ergin'in oğlu Onurhan Ergin satın aldı. Ergin Kaplanoğlu adlı ata 31 bin TL verdi. Şuanda 4 atlarını yarışta olduğunu belirten Ergin, çiftliklerinde ise 10 atın bulunduğunu söyledi.

Sultansuyu Tarım İşletme Müdürü Ahmet Baş, bekledikleri ilgiyi bulamadıklarını söyledi.

Öte yandan, ihalede Kernekli adlı yarış tayı için konan 20 bin TL tutarındaki muhammen bedele tepki gösteren bazı alıcılar ile işletme yöneticileri arasında gerginlik yaşandı. Atın satış ihalesinden çıkartılmasına tepki gösteren alıcılar, işletme müdürüne ve yöneticilerine küfür ederek, tehditler savurdular. Olaylar, jandarma ekiplerinin müdahalesi ile son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız