SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kernek'te Gölü Büyüttük"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:51:55
A- A+ PAYLAŞ

Düzenleme çalışmaları 1.5 yıldır devam eden Kernek Parkı’nda, daha önce hazırlanan projede bazı değişiklikler yapıldığı, ilk projeye göre göl yüzeyinin genişletildiği bildirildi.

2014 yılı bahar aylarından itibaren hizmete sokulacağı belirtilen Kernek’te sürdürülmekte olan proje çalışmalarında yapılan düzenlemelerle ilgili bilgi veren Malatya Belediyesi Proje Birimi sorumlusu Mimar Zeki Sarılar, “Ana temada değişiklik yapmadık. Alttaki göl yüzeyini, ilk yaptığımız projeye göre genişlettik ve geniş bir zemine oturttuk. Ayrıca, DSİ gelen Derme suyunun kanalının aynı kalmasını istediği için,ilk projede dar olan kanal boyutunu genişlettik. Müzenin ve kütüphanenin duvarının yüksekliğini düşürdük. Suyun oraya bir de yel değirmeni koyduk.”dedi.

Bu arada, Kernek Parkı ile ilgili olarak Malatya Belediyesi’nden şu bilgi verildi:

“Malatya’nın tarihinde önemli bir yere sahip olan Kernek, aslına uygun olarak yeniden düzenleniyor. 44 yıldır Malatya halkının en önemli uğrak yeri olan meydan, geçen zaman içinde deformasyona uğradı. 8 dönümlük bir alanda Kernek’i eski ihtişamlı günlerine döndürecek düzenlemeleri yapan belediye, Kernek Meydanı’na 9 metre yüksekliğinde özel bir şelale ve bir seyir tepesi de projelendirdi.

Kernek’in anlamına uygun olarak “su” temasının yoğun bir şekilde kullanılacağı alanda bir de kafeterya yapılacak. Yel değirmeni ve su değirmeninin de yer alacağı projenin, bu yıl içinde tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.

Projede yer alanlar:

* 4.500 m2 doğal taş döşemesi

* 3.250 m2 yeşil alan

* Kafeterya

* 15 adet ahşap kameriye

* Seyir tepesi

* Amfi

* Havuz

* Yel değirmeni

* Su değirmeni”

FOTOLAR: Kernek Projesi'nin eski ve son maket görüntüleri, inşaat çalışması..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız