SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kernek'te Son Durum..

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:41:53
Kernek'te Son Durum..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nce Kernek Meydan Düzenleme Projesi doğrultusunda başlatılan çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları ve bazı daire müdürleri ile birlikte Kernek’te devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Proje üzerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Çakır, proje alanını gezerek, gelinen aşamayı yerinde izledi.

Kernek’e modern proje

Malatya Belediyesi, 'Kernek parkını Büyükşehir’e yakışmayan iptidai görüntüsünden kurtararak gün yüzüne çıkarmak ve tarihteki asli işlevine uygun olarak yeniden Malatyalılarla buluşturmak amacıyla' büyük bir proje hazırladı.

Malatya Belediyesi’nce hazırlanan ve geçtiğimiz aylarda uygulamaya başlanan projeyle Kernek Meydanı yeniden düzenleniyor. Çalışmalar kapsamında, meydandaki  tahliye menfezi ile şelale alt kanalı yapıldı. Zemin kotuna göre dolgular gerçekleştirildi.

Malatya Belediyesi tarafından hazırlanıp uygulamaya konulan prestij projelerden biri olan Kernek Projesi’nde su, yeşillik ve şelale birlikte değerlendiriliyor. Oluşturulan şelaledeki suyun düşüşü yaklaşık 9 metrelik bir yüksekliğe sahip olacak. Bununla birlikte su faktörü yoğun bir şekilde kullanılacak.

Suyun çıktığı yerle şelaleyi bir bütün halinde projelendirip alanı genişleten Malatya Belediyesi, çalışmalar tamamlandığında Kernek Meydanı’nın tamamını halka açarak, vatandaşların istifadesine sunacak. 

Çalışmaların bitmesiyle Kernek Meydanı; şelale, göletler, havuzlar ve şelalenin yan tarafına yapılacak kafeteryayla daha canlı ve yaşayan bir mekana dönüşecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız