SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kerpiç Evler İçin Yeni Proje

A- A+ PAYLAŞ

Yapımına Valilik tarafından başlanan ancak kısa bir süre önce Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devri gerçekleşen Kerpiç Evler için Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir proje hazırlandı.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, başlangıçta 17 adet olarak planlanan, ancak bazıları yarım bırakılan kerpiç evlerin Turizm ve Cazibe Merkezi olacağı belirtildi. Bölgedeki geleneksel yapıyı yansıtan Kerpiç Evlerden 5 tanesi çeşitli faaliyetler için kullanılacak.

Proje içerisinde neler var?

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Etüd Proje ve Keşif Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan Turizm ve Cazibe Merkezi projesine göre, Kerpiç evlerden bir tanesinin Tarihi Kent Müzesi, bir tanesinin Kafe-Kıraathane-Anı evi, bir tanesinin Resim-Müzik-Fotoğraf Atölyesi, bir tanesinin Malatya Mutfağı, bir tanesinin de Çocuk Kulübü yapılacağı belirtildi.

a2Daha önce 13 dönümlük alan içerisinde 7 bin 700 m2 alanı kapsayan kerpiç evlerin alanı, yapılan tadilatla 1.400 metrekareye indiriliyor. Geri kalan 11.600 m2 lik alan ise bahçe ve sokak olarak düzenlenecek.

Proje ayrıntıları

Hazırlanan projede 2 katlı Kafe-Kıraathane-Anı evi 210x2=420 m2 büyüklüğe sahip. Ev içerisinde 2 adet 71, 1 adet 93 m2’lik 3 adet kafe, 45 m2’lik 1 adet kıraathane, avlu, sofa, mutfak ve teras gibi bölümler bulunuyor.

2 katlı Kent Tarihi Müzesi ise 220x2=480 m2 büyüklüğe sahip. Müze içerisinde çeşitli büyüklükte 8 adet sergi salonu, 2 adet büyük hol ve idari birimler bulunuyor.

190x2=380 m2 büyüklüğündeki Çocuk Kulübü’nde ise çeşitli büyüklükte 3 adet kulüp odası, 2 adet büyük hol, balkon, idari birimler yer alıyor.

270 m2’lik tek katlı Malatya Mutfağı’nda da 100 metrekarenin üzerinde yemek salonu, 2 adet mutfak ile teras yer alıyor.

2 katlı Fotoğraf-Resim-Müzik Kulübü ise 1000 m2’nin üzerinde bir alana sahip. Bu kulüpte ise 3 adet fotoğraf atölyesi, 3 adet satış-teşhir salonu, 3 adet çok amaçlı sergi salonu, 3 adet  sofa, 3 adet ofis, 3 adet oda ile mutfak bulunuyor.

Sokak ve bahçe düzenlemeleri

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Turizm ve Cazibe Merkezi projesi içerisinde 10.6 dönümlük sokak ve bahçe düzenlemesi bulunuyor. Sokak düzenlemelerinin kesme bazalt, granit ve beyaz çakıl taşlarından yapılması planlanırken; bahçe düzenlemeleri kapsamında da ağaç ve yeşillendirmelerin yanı sıra çocuk oyun grupları, fıskiyeli havuzlar, gezinti alanları, oturma ve aydınlatma gruplarının yapılması planlanıyor.

Çakır: Sorunlu yeri Cazibe Merkezi yapacağız

a3Kerpiç evlerin 5 yıllık bir süredir Malatya gündeminde sorun olarak konuşulduğunu ve görüntü kirliliği yarattığını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, hazırladıkları projeyle bu yeri bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kerpiç evlerin Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiği zaman, yapılan incelemelerde bir takım sorunlarla karşılaştıklarını kaydeden Başkan Çakır, “Yaptığımız incelemelerde kerpiç evlerle ilgili bazı sorunlarla karşılaştık. Yaptığımız değerlendirmeler neticesinde bir tadilat yapılması gerektiği kanısına vardık. Ardından da Turizm ve Cazibe Merkezi Projesi hazırladık. Hazırlanan projeyi en kısa zamanda hayata geçirerek, burasını vatandaşlarımızın hizmetine açacağız” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Hasan (8 yıl önce)
    Şehirde ne varsa İnönü caddesinden dede Korkut a olan guzergahda toplandı. Diğer yerlerde yaşayanlar da bu şehrin insanı değil mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdoğan (8 yıl önce)
    Kurumun etrafını gereksiz yapıyla dolduran akıl yanlış yapmıştır, ,Etraf pislik çöplük olmuş o da ayrı bir cabası, hepsını yıkın yeşil alan olsun hiç değil İçinde bulunan Kültür ve Kongre Merkezi iyi bir görünüme kavuşur Milletin Küfründen kurtulmuş oluruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (8 yıl önce)
    TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMLERİN HAKKINI ÇAR ÇUR ETMEYİN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (8 yıl önce)
    Başımıza bela eden valimiz 2 trilyon çöpe aymıştı şimdi Kurtarma ayağına 20 trilyon harcarlar sanat sokağındaki gibi yerleri de AKP İLYÖNETİM KURULU üyelerine verirler bunun için de birbirlerini yerler
    0
    0
    Yanıtla
  • NE GÜZEL İFADE ETMİŞSİN. SORSAN İHALE İLE ALDIK DERLER. DAHA KÖTÜSÜ ABDESTİNDE NAMAZINDA , AĞIZLARI BESMELELİ ADAMLAR. AMA İŞ PARAYA GELİNCE NE KUR'AN TANIRLAR NE BAŞKA BİŞE..
    0
    0
    Yanıtla