SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kervan Böyle Yürüyecek'

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:01:04
'Kervan Böyle Yürüyecek'
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kimsenin, milletin birliğini zedeleyemeyeceğini, heveslerinin kursaklarında kalacağını ifade ederek, "Bizim millet olarak öyle bir direniş tarzımız vardır ki tüm direnişleri bastırır, tüm oyunları bozar, tüm tuzakları altüst eder. Biz duada yakarış ile direniriz, sükut ederek, 'mevla görelim neyler neylerse güzel eyler diyerek' direniriz. Ama onlar bunu anlamaz. Biz 27 Mayıs'ın, 12 Eylül'ün, 28 Şubat'ın, 27 Nisan'ın karanlığını işte böyle direnişle aştık" dedi. 

Başbakan Erdoğan, Sincan'da gerçekleştirilen 'Milli İradeye Saygı Mitingi'nde, meydanı dolduran yaklaşık 500 bin kişiye seslendi. Başbakan Erdoğan, miting meydanını dolduranları selamladıktan sonra başladığı konuşmasında Gezi Parkı olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"Biz bu yola kefenimizle çıktık. Allah'ın izniyle bu kervan aynen böyle yürüyecek. Bu millet hükümetine sahip çıkıyor. Bu millet partisi, kökeni ne olursa olsun; demokrasiye, milli iradeye, ülkesine, istikbaline sahip çıkıyor" diye konuşan Erdoğan, bugün buradan dünyaya ses verdikleri için, milli iradeye sahip çıktıkları için meydanı dolduranların her birine tek tek teşekkür ettiğini söyledi. Erdoğan, "Muhabbetiniz için, ahde vefanız için sizi kutluyorum. Biliyorum ki 17 gündür Türkiye'nin, dünyanın her köşesinde milyarlarca kardeşim bizlere dua etti. Dedeler, nineler, anneler, babalar, hatta çocuklar hükümetleri için, ülkelerinin huzuru için el açıp yakardı" diye konuştu.

Türk milletinin meselelere sadece gözüyle değil, kalp gözüyle baktığını ifade eden Erdoğan şunları söyledi: 

"Benim milletimin kalp gözü açıktır. Siz oynanan oyunu gördünüz, kurulan tuzağı hissettiniz. Yapılan saldırıların hedefini anladınız. Bu meydanda tek bir gönül, tek bir yürek olarak o çirkin oyunu, o alçakça tuzağı bozuyor, 'millet burada' diye tüm dünyaya haykırıyorsunuz. Biz geleceği birlikte kurmak için herkese el uzattık, ama birileri bize yumruk uzattı. Yumruk uzatanla toka yapılabilir mi? Bugün buradan itibaren artık yola çıktık. Sincan'da başladık. Bu aynı zamanda Mart 2014 seçimlerinin yerel kampanyasının ilk adımıdır. Kimsenin şu gördüğünüz tarihi birliği bozmasına asla izin vermeyeceğiz. Kimse bu birliği zedeleyemeyecek, hepsinin hevesleri kursaklarında kalacak. Bizim millet olarak öyle bir direniş tarzımız vardır ki tüm direnişleri bastırır, tüm oyunları bozar, tüm tuzakları altüst eder. Biz duada yakarış ile direniriz, sükut ederek, 'mevla görelim neyler neylerse güzel eyler diyerek' direniriz. Ama onlar bunu anlamaz. Biz 27 Mayıs'ın, 12 Eylül'ün, 28 Şubat'ın, 27 Nisan'ın karanlığını işte böyle direnişle aştık. Birileri gibi sokaklara dökülen, eline taş alanlardan, molotof kokteyli alanlardan olmadık. Birileri gibi gece yarılarına kadar korna çalarak gürültü kirliliği yapanlardan, tencere tava çalarak komşusunu rahatsız edenlerden olmadık. Çevrecilikte gürültü kirliliği, görüntü kirliliği var. Bunların neresi çevreci, bunların derdi başka. Çapulcudan çok rahatsız olmuşlar. TDK'nin lugatından okuyorum. Düzeni bozma gayreti içinde olanlara çapulcu denir. Aynı zamanda kamu düzenini bozmaya çalışmak suçtur."

Başbakan Erdoğan, tüm bu vandallıkların hesabını yargıda soracaklarını belirterek, bunu takipsiz bırakmayacaklarını ifade etti. 8 ay daha sabredeceklerini ifade eden Erdoğan, "8 ay sonra sandık gelince hesabı sandıkta soracağız. Kapı kapı dolaşacağız. İnşallah sandıkları patlatacağız" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı saldırısı ve Gezi Parkı olaylarının zamanlamasına dikkat çekerek, Mayıs ayının Türkiye için çok farklı gelişmelerin yaşandığı bir ay olduğunu vurguladı. Erdoğan"Büyüyen, güçlenen Türkiye'nin itibarını düşürmek için bu adımlar atıldı. İtibarı her geçen gün artan Türkiye'nin bu acıyı yaşamasını istediler" dedi. Reyhanlı saldırısının şifrelerinin çözülmeye başlandığını belirten Erdoğan, "Katillerin izini sürerken çok enteresan bir irtibatı da ortaya çıkardık. Bu işi planlayan, başka saldırılara hazırlanan alçağın CHP heyetini iki kez Şam'a götüren, Esad alçağı ile görüştüren kişi olduğunu tespit ettik" dedi. 

Başbakan Erdoğan'ın Sincan'da gerçekleştirdiği 'Milli İradeye Saygı Mitingi'ne kabine üyeleri ve AK Parti kurmayları tam kadro katıldı. Miting meydanını dolduranların sayısı ise yüzbinleri aştı. Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında meydanda üç hilalli MHP bayrağı ve Ülkü Ocaklarının pankartı açılınca, MHP'lilerin bulunduğu tarafa dönerek, "MHP'li kardeşlerime bu yürüyüşe verdikleri destek nedeniyle teşekkür ediyorum. Bu yürüyüş birlikte, kararlılıkla yürüyecek. Gerçekten sağolsunlar, varolsunlar" dedi.

Yaşanan bütün bu olayların zamanlamasına dikkat çekmek istediğini belirten Erdoğan, Mayıs ayında Türkiye'nin çok güzel gelişmeler yaşadığını vurguladı. 10.5 yıl boyunca rekor üstüne rekorlar kıran bir iktidar olduğunu belirten Erdoğan, çıtayı hep yukarı çektiklerini ifade etti. Olmaz denilenlerin olduğunu, ulaşılamaz denilenlere ulaştıklarını ifade eden Erdoğan, ancak geçtiğimiz Mayıs ayının kendileri için, Türkiye için çok daha farklı olduğunu dile getirdi. Mayıs ayında yaşananları 10 madde halinde sıralayan Erdoğan şunları söyledi: 

"46 milyar dolarlık 3. havalimanı ihalesini gerçekleştirdik. Japonya ile 22 milyar dolarlık bir yatırımla nükleer enerji santralinin kurulması için ilk adımları attık. İstanbul Boğazı'na 2.5 milyar dolarlık yatırımla 3. köprünün temelini attık. İstanbul Borsası 93 binin üzerine çıkarak rekor kaydetti. Merkez Bankası'nın rezervi biz göreve geldiğimizde 27.5 milyar dolardı, Mayıs ayında 135 milyar dolara çıktı. Gösterge faizi göreve geldiğimizde yüzde 63'tü. Yani devletin borçlanma faizi. Ne oldu biliyor musunuz? Yüzde 4.61'e indi. Bu faiz kimin cebinden çıkıyordu? İşte bu milletin cebinden çıkıyordu. Kime gidiyordu, faiz lobisine gidiyordu. Toplamı 642 milyar dolar. Biz bunu kestik. Bundan rahatsız oldular. 4 tane kredi derecelendirme kuruluşu Türkiye'nin kredi notunu Mayıs ayında art arda artırdı. IMF ile ilişkilerimizde tarihi bir gelişme yaşandı. AK Parti iktidara geldiğinde IMF'ye borcumuz 23.5 milyar dolardı. 14 Mayıs'ta son taksidi ödedik ve IMF'ye olan borcumuzu sıfırladık. Bunların hepsi Mayıs'ta oldu. Enflasyonda, sanayi üretiminde, dış ticarette yeni rekorlara şahit olduk. Çözüm sürecinde çok güzel neticeler aldık. 6 aydır Doğu'dan, Güneydoğu'dan acı haberler gelmiyor. Türkiye'nin her köşesinde kardeşliği, dayanışmayı, hoşgörüyü egemen kıldık. Türkiye'de bu güzel gelişmeler yaşanırken, bunlar önce Reyhanlı'da 53 kardeşimizi şehit ettiler."

Bu 53 şehitle ilgili ileride konuşacağını kaydeden Erdoğan, yine sabrettiğini söyledi. Ana muhalefetin Genel Başkanı'nın konuşması gerektiğini belirten Erdoğan, 4 kişinin tutuklanarak içeri girdiğini hatırlatarak, "Şifre çözülüyor. CHP'nin milletvekilleri Suriye'ye niye gittiler? Onları getirip götüren kim, oyunun içinde kimler var, hepsi yavaş yavaş çözülüyor. Büyüyen, güçlenen Türkiye'nin itibarını düşürmek için bu adımlar atıldı. İtibarı her geçen gün artan Türkiye'nin bu acıyı yaşamasını istediler. Katillerin izini sürerken çok enteresan bir irtibatı da ortaya çıkardık. Bu işi planlayan, başka saldırılara hazırlanan alçağın CHP heyetini iki kez Şam'a götüren, Esad alçağı ile görüştüren kişi olduğunu tespit ettik. CHP Genel Başkanı'na 'istifa et' dedim ama pişkin, istifa eder mi? Onun orada kalmasında fayda var. O kaldıkça AK Parti çıtayı yükseltir. Devamlı baltayı taşa vuruyor. CHP Genel Başkanı'na 'cevap ver' dedik ama bu iş yüz ister" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı'nın devamlı 'yalancıdan Başbakan olmaz' dediğini hatırlatan Erdoğan, "Evet yalancıdan bu ülkede Başbakan olmaz. İşte onun için Kılıçdaroğlu geldiğinden beri bu ülkede Başbakan olamadı, olamayacak da. İşte millet Erdoğan'ı Başbakan yapıyor. Demek ki yalancı sensin, doğru burada. Mezhep ayrımcılığı yapandan, inanç farklılıklarını kaşıyandan da bu ülkede Başbakan olmaz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız