SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kervansaray Buluşması Başladı

A- A+ PAYLAŞ
Melita'dan Battalgazi'ye Tarih, Arkeoloji, Kültür Sanat Günleri açılış töreni Silahtar Mustafapaşa Kervansarayı'nda Cumartesi günü yapıldı. Battalgazi Kaymakamlığı, Battalgazi Belediyesi ve İnönü Üniversitesi'nin girişimleriyle düzenlenen etkinliklerin açılışına Vali Vekili Abdullah Abit Öztoprak, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Cemal Akın, İnönü Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. İsmail Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İlhan İçen, Battalgazi Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, CHP İl Başkanı Hüseyin Baştürk ve çok sayıda davetli katıldı. 
 
Etkinlikler kapsamında  Adana Halk Oyunları ekibi ile Pir Sultan Abdal Derneği'nin semah gösterisi gerçekleştirildi. 
 
"SANAT EKSİKLİKLERİ ÖRTER" 
 
Sanatın bütün eksiklikleri örteceğini söyleyen Battalgazi Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy ,  "Hedefimiz çevre bilimi oluşmuş, bilime ve spora yatkın bireyler yetiştirmektir. Sayın valimizin bizlere çok büyük destekleri var. Battalgazi'ye, Battalgazi Kaymakamından daha vakıf durumdadır. Çözüm üretme noktasında bizden çok daha öndedir. Kendisine yetişmek için elimizden gelmek için çalışıyoruz." dedi.
 
"ANADOLUYU YURT YAPAN BİR YER"
 
"Battalgazi, Anadolu'yu anayurt yapan bir yer." diyen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Anadolu'yu anayurt yapan bir yerin üzerindeyiz. Bundan dolayı burada görev yapmak bizim için bir vebaldir. Burada değişik kültürlere ait eserlerin ayağa kaldırılmasına çalıştık. Bu eserlerin insanlığın ortak değerler olduğuna inanıyoruz. Burası 9 bin yıllık bir tarihi geçmişi olan bir mekanın üzerindeyiz." ifadelerini kullandı. Gürkan, ilçede tarihi eserlerin ayağa kaldırılarak büyük bir kısmını restore edildiğinide söyledi. 
 
"İKİNCİ ÜNİVERSİTE ARZU EDİYORUZ"
 
Battalgazi'de önemli şahsiyetlerin yetiştiğini söyleyen AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de yaptığı konuşmada "Malatya'nın bir iki yerinde Milli Savunma Bakanlığı'na ait bazı mekanların, özellikle Boran Uçak Atış Sahası'nda ikinci bir üniversite kurulması için bakanlığımızdan talebimiz oldu. O bölge, kurulduğu dönemde ihtiyaçtı, ancak şu an insanlarımız için tehlike oluşturuyor. Burada ikinci bir üniversite kurulmasını arzu ediyoruz. İkinci üniversiteyi kurmayı bu dönem başarmaya çalışacağız. Reddi miras yapacak değiliz. Eserlere sahip çıkıyoruz. Biz vakıfların bedduasına değil, duasına talibiz. Kültürel değer ve mirasımıza sahip çıkmalıyız" Şahin, Vali Ulvi Saran, Malatya'daki tarihi dokunun ayağa kaldırılması için bir çok projenin yürürlükte olduğunu ve devam ettiğini söyleyerek, Battalgazi'de düzenlenen etkinliğe emek veren tüm kurum ve kuruluş yöneticilerine teşekkür etti. 
 
Milletvekili Öznur Çalık, Kervansaray'ın ve diğer eserlerin restore edilmesi hususun da eski milletvekili Ali Osman Başkurt'un büyük emek ve girişimleri olduğunu hatırlatarak, bir kez daha teşekkür ettiklerini söyledi. Milletvekili Cemal Akın da, Malatyalıların bir dönem Bosna'daki diğer grupların baskısına maruz kalan Hıristiyan cemaatini Malatya'ya getirerek burada koruduğunu hatırlattı.
 
İnönü Üniversitesi'nden Prof.Dr. Mehmet Karagöz, medeniyet mirasına kılavuz olmaya çalıştıklarını söyleyerek, bütün kültürel çalışmaların el emeği göz nuru olduğunu belirtti. Karagöz, kendilerine destek veren Battalgazi Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a teşekkür etti. 
 
 Törende etkinliklere destek veren kurum ve kuruluş yöneticilerine  plaket verildi. Konuşmaların ardından Silahtar Mustafapaşa Kervansarayı'ndaki sanatsal etkinlikler gezildi.
 
Fotoğraflar : Mehmet Göresiye 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız