SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kervansaray'da Kutlu Doğum Etkinliği

0
Güncellendi - 2016-04-15 21:38:54
Kervansaray'da Kutlu Doğum Etkinliği
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi İlçe Müftülüğü'nün düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, Eskimalatya'daki Silahtar Mustafapaşa Kervansarayı'nda yapıldı.

Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda yapılan programa, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi İlçe Müftüsü Mehmet Emin Enenç, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Muzaffer Karakuş, Abdulvahap Şerefhanlı, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Battalgazi Aziziye Kur’an Kursu Hafızı Veysi Keskin tarafından okunan Kur’anı Kerim tilaveti ile başladı.

b8Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, katılanlara gül dağıttıktan sonra yaptığı konuşmada, "Kutlu Doğum haftasının Battalgazi'mize, Malatyamı'za, Ülkemize, Alem-i İslam’a ve insanlığa barış ve huzur getirmesini niyaz ediyorum. Eğer Anadolu toprakları bin yıldan beri İslam Yurdu olmuşsa ve bu topraklardaki bu necip milletimiz İslam’ın Bayraktarlığını yapmışsa, işte buradaki ruh, buradaki Alicenaplık, buradaki Kadirşinaslığı, buradaki iman tezahürü işte milletimizi İslam Aleminin hakikaten Bayraktarı yapmıştır. Buna hep minnet duymamız lazım ve bunu hep zinde tutmamız lazım. Zaman zaman tefekkür ettiğimde şunu düşünüyorum. Bugün Allah’a hamd olsun İmam Hatip liselerimiz her tarafta açık. Okullarımızda din dersleri, Kur’an derslerimiz var. Ayrıca mahallelerimizdeki camilerde Kur’an Kurslarımız var. Ama toplumdaki genel eğilim endekslerine baktığımız zaman bu endekslerin hep eskinin kötüsünü gösteriyor. Olumsuzluğunu gösteriyor. Bu gün bir park düşünün ki etrafında uyuşturucu satılmasın. Ne yazık ki nahoş hadiseler ile her zaman karşılaşıyoruz. İşte burada kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Bunu hocalarımızla, müftülerimizle yapmamız lazım. Bu memlekette vaazlarda, hutbelerde, sohbetlerde namazı bozan şeyleri öğrettik. Orucu bozan şeyleri öğrettik. Abdesti bozan şeyleri öğrettik. Ama bu insanlara imanı bozan şeyleri bir türlü öğretemedik. Lafız olarak da söz olarak da ne yazık ki öğretemedik. Esasında bu toplumda imanı bozan şeyleri toplumumuza öğretmemiz gerekiyor. Temizlik her şeyin anasıdır. Ruh temizliği, iç temizliği, çevre temizliği, ticari hayatta temizlik, ilişkilerde temizlik. Allahın koyduğu kural ve kaidelerde temizliktir. Hadisi Şerif’de; “Siz Allah’a ve Ahiret gününe inanıyorsanız, misafire ikram edin” diyor. “Komşularınızın rızasını gözetin” diyor. “Güzel söyleyin, çirkin sözlerden geri durun” diyor hadisi şeriflerde. Söylerken güzel şeyler ifade edeceğiz. Güzel şeyler söylerken de bunu kendi davranışlarımıza nüks ettireceğiz."dedi.

b9Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardından “Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet-Gelin Birlik Olalım” ana teması ile Kutlu Doğum Haftası kapsamında “İnsanlığı Yaşatmak İçin Gelin Birlik Olalım” konusunda Emekli Müftü Yardımcısı Cengiz Yağcı tarafından bir konferans verildi.

Gürkan, ayrıca programa katılanlara gül dağıttı.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız