SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kervansaray'da Protokol

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yapılacak olan Kültür ve Sanat Sokağı protokolu törenle imzalandı.

Battalgazi ilçesindeki Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda düzenlenen imza törenine, Battalgazi Kaymakamı Abdulmutallip Aksoy, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaeddin Kabahasanoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, diğer ilgili ve yetkililer katıldı.

İstasyon Virajı'nda yapımı tamamlanıp faaliyet geçen Kültür ve Kogre Merkezi yanında 3 bin 600 metrekare alana yapılacak olan ve içinde 17 tarihi evin bulunacağı Kültür ve Sanat Sokağı yapım protokolunun imzalandığı, önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarılacağı kaydedildi. 17 evin bir yıl içinde tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

Yapılacak Malatya evlerinde, müzik evi, resim evi, fotoğraf kulüsü, bitabevi, kütüphare, çocuk kulübü, mahalli yemekler lokantası, kırathane, kafeterya konuk evi, kent arşivi, hatıra ve anı evleri yer alacak. Turgut Özal Evi, İsmet İnönü Evi, Niyazi Mısri Evi ve Kemal Sunal Evi'nin de yer alacağı Kültür ve Sanat Sokağı'nın özellikle il dışından gelip de Malatya Evlerini görmek isteyenleri gezdirme imkanı olacağı kaydedildi.

Bu arada, kültür ve sanat sokağı yapılması için protokol imzalayan yetkililer, Battalgazi ilçesindeki kültür sokağını da gezdi. Burada protokolla yapılacak işler ise; tarihi ve kültürel değerlerin aslına uygun bir şekilde restorasyonu ile sağlıklı yaşana bilir ve gezilebilir bir turizim beldesi yaratmak, restorasyonu tamamlanmak üzere olan kervansarayla birlikte yapılacak meydan düzenlenmesini tamamlayacak mahiyette yeni duraklar oluşturmak. Restorasyonu tamamlanan sokakta kahvaltı salonu, sütlaççı, yöresel ürünlerin satışı(pekmez, reçel, turşu, erişte, tarhana, bulgur, kurutmalık, salça, tandır ekmeği vb), sanatsal ürünlerin ve hediyelik eşya satışının yapılacağı mekanlar oluşturmak ve Battalgazi ilçesinin bir turizm merkezine dönüşmesini sağlamak.

İl Özel İdaresi bünyesindeki Kültürel Değerleri Koruma Bürosu (KUDEB) tarafından Battalgazi ilçesinde sokak sağlıklaştırılması çerçevesinde birçok eve giydirme yapılarak kültür sokağı oluşturulmasından sonra turizmin hizmetine açılan kültür sokağını gezdiler.

FOTO: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız