SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kervansaray'daki Sergiye Büyük İlgi

0
Güncellendi - 2016-03-04 16:46:08
Kervansaray'daki Sergiye Büyük İlgi
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen kurslarda yapılan el emeği göz nuru çalışmaların sergisi, Eskimalatya'daki Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda açıldı.

Serginin açılışına, Malatya Vali Yardımcısı Dr. M. Şamil Horasanlı, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman, AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, AKP Battalgazi Kadın Kolları Başkanı Şule Kürün Özkan, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Sayın, Yaşar Karataş, Abdulvahap Şerefhanlı, bazı belediye meclis üyeleri, belediye birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Battalgazi Belediyesi Mehteran takımı gösterisi ile başlayan programda, küçük bir kız çocuğunun İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okuması, serginin açılışına katılanlar tarafından büyük alkış aldı. Serginin açılışında ilk olarak konuşan İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman, Battalgazi Belediyesi ile ortaklaşa önemli kurslar açtıklarını belirterek, “Çalışma İş Kurumu Malatya İl Müdürlüğü ile Battalgazi Belediyesi’nin katkıları ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzün desteği ile toplam 12 değişik meslekte 280 kişiye kurslar verilmiştir. Bu kurslar süresi boyunca katılımcı kursiyerlerimize günlük 20 TL vererek onları maddi anlamda da desteklemiş bulunmaktayız. Sayın Battalgazi Belediye Başkanımızın bize verdiği destekten dolayı kurumum ve şahsım adına kendilerine şükranlarımı arz etmek istiyorum. Eğer bu kurumlar bizlere ciddi anlamda destek vermeseydi bugün burada sergilediğimiz ürünleri göremeyecektik” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, sosyal ve kültürel belediyeciliğin gereğini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek, “Biz belediyecilik anlayışımızı 5 temel esas üzerinde yürütüyoruz. Bunlar Katılımcı Belediyecilik anlayışı, yani yaptığımız iş ve işlemleri muhakkak sivil toplum örgütleri, kendi personelimiz ve kanaat ve yerel önderlerimiz ile yani sosyal taraflarla istişare ederek aldığımız kararlardır. Diğer bir belediyecilik anlayışımız da Hizmet Belediyeciliğidir ki bu klasik anlamda yoldur, sudur, parktır, çevre düzenlemesidir ve benzerleridir. Diğer bir belediyecilik anlayışımızda çevrenin korunması anlayışıdır. Yeşile gerekli hassasiyetin gösterilmesidir. Battalgazi Belediyesi bu konuda da geçtiğimiz yıl 100 bin ağaç dikme kampanyası içerisinde bölgede bir ilke imza attı. Biz kültürel ve sosyal belediyecilik anlayışını da hep önemsedik. Bu çerçeve içerisinde organize ettiğimiz, İŞKUR İl Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte şu anda 285 kursiyerin katıldığı ve meslek öğrendiği, 12 daldaki kurslara katılarak meslek edinme noktasında büyük çaba ve mesafe kat ettik. Burada düzenlediğimiz kurslar sadece meslek öğrenmenin yanında kendi aile bütçelerine de artı bir katma değer sağlama imkanı verdik. Bu kurslar belediyemiz, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edilen kurslar. Ayrıca bizim KOSGEB ve SODES ile yaptığımız projelerimizde de şu ana kadar 3 binin üzerinde kişi girişimcilik sertifikası aldı. Netice itibariyle milletimizin bize karşı göstermiş olduğu teveccühe bu şekilde küçük hizmetlerle mukabele edebiliyorsak ne mutlu bize. Kendimizi bahtiyar hissederiz. Aksi takdirde vebali bir sorumluluk altında olduğumuzu hissederiz. Battalgazi Anadolu’yu Anayurt yapan memleketin adıdır. Destan şehridir. Medeniyetler merkezidir. Bu medeniyetler merkezinde medeniyetin tekrar nüve bulması gerekiyor. İşte burada yaşamanın vebal ve vecahat arasında ince bir çizgi olduğunu belirtirken, bunu ifade ediyoruz. Yani eğer siz burada günü kurtarıp günü geçiştirme olgusu içerisinde görev anlayışı içinde hareket ederseniz, o zaman vebal altındasınız. Oysa biz vecahate yani şerefe talip olmuşuz. Ve görev süremizi sadece 5 yıla hapsedilmiş bir görev ve vizyon anlayışı içinde değiliz. Yüzyılların gerisinin belediye başkanı nasıl olunur, yüzyılların ilerisinin nasıl belediye başkanı olunur o vizyon çerçevesi içerisinde tüm ekibimizle birlikte gayret ediyoruz. Çünkü burası Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehridir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı yapılarak, el emeği göz nuru çalışmalar, açılışa katılanlar tarafından gezildi. Sergiyi gezen katılımcılar, sergiyi çok beğendiklerini ifade ettiler.

Bülten

35ac7707-4034-4efd-ae8e-8fe9a4efb90a569c6f47-3bea-4e36-846c-dee39ced426cf20de625-ee26-4f77-8af3-a74b0529f7b853272c47-328e-4aee-9b61-c7e7cbc6e2dd

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • hasan (8 yıl önce)
    SAYIN SİTE EDİTÖRÜ ESKİDE RESİMLER ZOOM YAPILIRDI DAHA İYİ OLURDU GENE ZOOMLU YAPIN
    0
    0
    Yanıtla