SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Keser'e Hemşehri Öfkesi!.

A- A+ PAYLAŞ

Elazığlı ses ve saz sanatçısı Mustafa Keser’in, geçtiğimiz günlerde İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde katıldığı “Bestecilerden Ezgiler” adıyla gerçekleştirilen konser programında, Elazığ’la özdeşleşmiş olan “Gakkoş” hitabıyla ilgili sözleri, hemşehrilerini kızdırdı.

Mustafa Keser, fıkra ve anekdotlarla da süslediği konseri sırasında, izleyicilere Elazığ ile ilgili bir anekdot anlatırken “Bilirsiniz bizimkiler Gakko der. Fatih Ürek pez……’i bunu yumuşattı Gakkoş oldu. Ama bunun aslı ‘Gakko’dur” diye konuşmuştu.

Buna ilişkin olarak malatyahaber.com’da yayınlanan “Gakkoş, Fatih Ürek Marifetiymiş!” başlıklı haberi, Elazığ yerel basını alıntılarken, çoğu Keser’in sözlerine tepki gösterdi.

Elazığ Günışığı Gazetesi’nde yazan Yücel Çakmak da, hemşehrisi Keser’i “Elazığlıları hiç sevmeyen Malatyalılara kendine göre espri yaptığını sanarak, küçük düşürmekle” suçladı. Çakmak’ın söz konusu gazetede yayınlanan yazısı şöyle:

“GAKGOŞ”UN ANLAMI: BİLMEYENLERE…

Düşünün bir kere kendisini Elazığlı gören biri, Elazığlılar’ı hiç sevmeyen Malatyalılar’a, kendine göre espri yaptığını sanarak, Elazığlılar’ı küçük düşürmesi sizce ne anlama gelir?

Malatya’da konser veren Elazığlı sanatçı Mustafa Keser, Elazığlılara Gakko dendiğini, ama Fatih Ürek’in Gakko’yu yumuşatarak ‘Gakkoş’ dediğini söyledi. Mustafa Keser’in bu ifadelerine konseri izleyen Malatyalılar kahkahaya boğdu.

Buyur buradan yak…

Yıllardır kullandığımız ‘GAKKOŞ’ kelimesi, sağ olsun KESER sayesinde argo bir hüviyete büründü.

Malatya Musiki Derneği tarafından organize edilen ve Malatya Belediyesi ile İnönü Üniversitesi tarafından desteklenen ‘Bestecilerden Ezgiler’ konserinde müzik konuşulacak iken Sayın Keser’in sözde esprisi ile Elazığ alay konusu oldu.

Seslendireceği eserlerden ziyade Sayın Mustafa Keser, anlattığı anekdot ve fıkralarla da salondaki dinleyicileri gülmekten kırdı geçirdi.

Mustafa Keser izleyicilere Elazığ ile ilgili bir anekdot anlatırken “Bilirsiniz bizimkiler Gakko der. Fatih Ürek pez……’i bunu yumuşattı Gakkoş oldu. Ama bunun aslı ‘Gakko’dur” diye konuştu.

İyi de Sayın Keser, bu konu böyle mi anlatılır. Argo bir şekilde…

Bir kere Fatih Ürek doğmadan Elazığlı’ya ‘Gakgoş’ denilir.

İkincisi, ‘Gakgoş’un anlamı senin anlattığın şekilde argo bir kelime değil.

Sevgili büyüğümüz dil bilimcisi Prof. Dr. Ahmet Buran’ın anlatımıyla, inşallah bu hafta içinde piyasa çıkacak olan yeni kitabımda ‘GAKGOŞ’un anlamına yer vermişim. Buradan da kısa bir bölüm aktaralım. ‘GAKGOŞ’un gerçek anlamını bilmeyenler için…. “Elazığ yöresi ağızlarında tonlulaşma ve ünsüz ikizleşmesine uğrayarak gakko ve gakgo biçimini almıştır. Ağabey anlamında kullanılan bu şeklin sonuna küçültme, sevgi ve şefkat bildiren bir ek olan “ş” getirildiğinde kelime, gakkoş / gakgoş olur ve “küçük kardeş” anlamında kullanılır.”

Herkes kendi bildiği işi en iyi şekilde yapmalı.“

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız