SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kesin Hasar Tespiti Başlıyor

0
Güncellendi - 2016-02-08 00:50:04
Kesin Hasar Tespiti Başlıyor
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan ilçesinde meydana gelen 5.1 ve 4.6 şiddetindeki iki deprem sonrasında bölgede evlerde oluşan hasarlar için çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı ekipler tarafından bugünden itibaren kesin hasar tespiti çalışmalarına başlanılacağı bildirildi.

5.1 VE 4.6 ŞİDDETLERİNDE DEPREMLER YAŞANMIŞTI

Hekimhan’ın Dursunlu Mahallesi merkezli 29 Kasım 2015 Pazar günü saat 02.28'de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki şiddetli depremin ardından 9 Aralık 2015 tarihinde ise saat 11.00 civarında Beykent Mahallesi merkezli 4.6 şiddetinde deprem meydana gelmişti. Her iki depremde de can kaybı ve yaralı olmazken, Hekimhan’a bağlı Dursunlu, Beykent, Yayladamı, Sarıkız, Söğüt, Güzelyurt, Girmana, Kocaözü ve Karadere ile yakın mahallelerde bulunan evlerde hasarlar oluşmuşu.

Her iki deprem sonrasında AFAD İl Müdürlüğü tarafında evleri ağır hasar gören vatandaşlara acil önlem olarak 80 adet konteyner  ev getirilerek kurulmuş ve 150’ye yakın çadır dağıtılmıştı.

KESİN HASAR TESPİTİ BAŞLIYOR

Bölgede depremlerden sora yapılan ön incelemeden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı yaklaşık 30 kişilik teknik ekibin Pazartesi gününden itibaren Hekimhan’da depremden etkilenen mahallelere tek tek giderek “kesin hasar tespiti” çalışması yürütecekleri öğrenildi. Ekiplerin hazırlayacağı kesin hasar tespiti sonrasında mağdur durumda olan vatandaşlara yönelik yapılması gereken çalışma ve projelerin masaya yatırılacağı belirtildi.

Her iki depremden sonra bölgedeki ön inceleme sonrasında yaklaşık 900 evin ağır hasarlı olduğu belirtilmişti. Özellikle bölgedeki eski kerpiç evlerde önemli hasarlar oluşmuştu.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız