SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kesinlikle Aday Olmayacağım"

A- A+ PAYLAŞ
Yeni Malatyaspor yönetimi kongre kararı aldı. Mevcut Başkan Mehmet Emin Katipoğlu kongrede aday olmayacağını söyleyerek, kulüp üzerinde oynanan oyunları ve kulübe vaatlerde bulunup da bunları yerine getirmediklerini öne sürdüğü kişi ve kuruluşları da açıkladı. 
 
İŞTE SÖZÜNDE DURMAYANLAR!
Yeni Malatya Spor Başkanı Mehmet Emin Katipoğlu yönetim olarak kongre kararı aldıklarını belirterek, yapılacak kongrede aday olmayacağını söyledi. Şehirden istedikleri desteği alamadıklarını ifade eden, Katiploğlu;  “Bunun üzüntüsü var. Belediye ve Esenlik dışında verilen sözlere rağmen, STK’lardan, siyasilerden, valilikten bir yardım alamadık. Bu bahsettiklerimiz bırakın yardımı, Yeni Malatyaspor’un hiçbir maçına da gelmemişlerdir. Kulübümüze 74 bin TL gibi komik bir rakamda yardım taahhüdünde bulunulmuş ve bunun da sadece 23 bin 324 TL’si tahsil edilebilmiştir. Milletvekillerimizden bazıları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız, MİAD Başkanımız gibi insanlar vaatlerini yerine getirmediler” dedi.
 
BASINA DA VERDİ VERİŞTİRDİ
Katipoğlu bazı basın kuruluşlarını da sert bir dille eleştirerek ilginç açıklama ve suçlamalarda bulundu. ‘Rant vermediğimiz için kudurdular’ diyen Katipoğlu; “Bizim en zor günümüzde bizden çok üzülenleri gördüm. Ama buradan hesabı olanlar, buradan rant bekleyenler, buradan menfaat bekleyenler de eline kalem kağıdı aldı ve ağzına geleni yazdı. Sanki hiçbir şey yapılmamış gibi. İnşallah yeni yönetimdeki arkadaşlar, bu hesabı olan arkadaşlarımızın fikirlerinden faydalanır. Türkiye Kupası’na kaldık, Fenerbahçe’yi yendik de ne oldu. Bize ‘Çorum ile berabere kaldınız, Çorum’a göre bütçe ayıramadınız’ diyorlar. Bunların zihniyeti bu kadar. O zaman ben Fenerbahçe’yi yendim ona göre bütçe ayırayım. İşte zihniyetleri bu kadar olan insanlar gazetecilik yapıyorlar. Hakikaten futbol kimlerin elinde ve ne hale gelmiş bu tam anlamı ile büyük bir soru işareti’ ifadelerini kullandı.
 
‘BOŞUNA KUDURMASINLAR’
Başkan Katipoğlu kulüp üzerinden rant sağlamak isteyenlere mahal vermedikleri için o kesimlerin kudurduklarını belirterek; “Yeni Malatya Spor Kulübü’nün amacı toplumun içerisinde yer alamsı ve belli bir yerlere gelmesidir. Bu kulübün başına kim gelirse gelsin ben yanındayım. Herkesin de yanında olması gerekir ama bu Malatya’da yok. Ben gittim bunlarda gitsin, ben yokum bunlar niye var. Bu zihniyet değişmediği sürece futbol olarak bir yere gelmeyiz. Takımı belli takımlarla karşılaştırmak isteyenler var. Ama biz tüm rant sağlamak isteyenlerin önüne geçtiğimiz için kuduruyorlar. Boşuna kudurmasınlar. Vanayı açmadık ve açmadan da gidiyoruz. Süreç gelecek olanların vebali altındadır. Bu vebali ben taşıyamam. Taviz de vermem ve veremem de. Bu dinimde de yok, Kur'an’ımda da yok. Biz faydalı olduğumuza inanıyoruz. Bizim dönemimizde Yeni Malatyaspor isim yaptı. Biz tüm ödemelerimizi bankalar aracılığı ile yaptık. Bize ne verildi ki; ne isteniyor? Bunu sorgulamak lazım. Verdiyseniz isteyin. Kasaya giren belli çıkan belli. Ama konuşmaya geldimi ağzı olan çok. Burada rant bekleyenler belli, 3-5’i geçmez. Onların dışında herkes Malatya’nın sevdalısı. Hepinizin benim gibi üzüldüğüne eminim. Eleştirinin dozu belli. Ama rant peşinde olanlar belli onlar daha ileriye gittiler, yanlış yollara başvurdular. Biz onları izleyeceğiz. Bizim için önemli olan bu takımın başarısıdır. Malatya’nın emrinde ve yanındayız. Yeni başkan benim en yakın düşmanım bile olsa yanındayım. Çünkü Malatya’nın başarısı için ter dökecek” dedi.
 
‘KAN DEĞİŞİKLİĞİ YENİ BİR HAVA GETİREBİLİR’
Katipoğlu, devre arasında başlayacak olan transfer dönemi nedeni ile bu zamanı seçtiklerini belirterek; “Geçmiş dönemlerde kulüp üzerinden bir şekilde nemalanmak isteyenlere geldiğimiz günden bu yana taviz vermedik. Sayıları 10’ları geçmeyen bir grup tarafından galip olduğumun dakikalarda bile aleyhimize tezahüratlar yapılmıştır. Bu şartlarda yönetim kurulu olarak ilk yarının sonlarına geldiğimiz şu günlerde, istediğimiz hedeflere varamadığımızdan ve transfer sezonunun da devre arası başlayacak olması nedeniyle transfer konusunda da rahat kararlar alabilmeleri adına kongre kararı aldık. Bu kötü gidişte, gitmesini de bilmek bir erdemliktir. Buna da her insan cesaret edemez. Bu sene geçtiğimiz seneye nazaran istenileni sahaya yansıtamadık. Bunda bizim fazla bir yapacağımız birşey yok. Bir kan değişikliğinin şehrimize ve takıma bir hava getireceğine inanıyoruz. Bizden sonra gelecek olan yönetime elimizden gelen her türlü desteği vereceğimizden herkesin emin olmasını istiyoruz. Biz gittik bitti değil, her zaman Malatya’mızın arkasında olduğumuzu söylüyoruz” şeklinde konuştu. 
 
“MALATYA’DA İŞİ BİLEN ÇOK”
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın göreve geldikleri günden bu yana her türlü desteği verdiğine dikkat çeken Katipoğlu; “Yanlışı ile doğrusu ile bizim yanımızda oldu belediye başkanımız. Bu şekilde sezon sonuna kadar devam edelim dediler. Ancak biz başkanımızın daha fazla sıkıntıya girmesini istemedik. Zaten Malatya’da işi bilen çok. O nedenle futbol bu noktada. Temennimiz başarılı olmaları.  31 Aralık’ta saat 10:00’da kongremiz yapılacak ve kesinlikle ben aday değilim. Bunu yönetimdeki arkadaşlar ile tartıştık. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızda bu konudaki fikirlerine saygı duyarım” dedi.
 
'ALİ GÜNEŞ DE İSTİFASINI VERDİ AMA KABUL ETMEDİK'
Katipoğlu teknik direktör Ali Güneş’in de Ofspor maçı sonrasında istifa dilekçesini verdiğini belirterek; “Ali Güneş bu takımın teknik direktörü. Tabi şanssızlıklar peşini bırakmadı. Ali Güneş hocamız, 1998 yılından beri 2. ligde takım çalıştırmış, hiç boş kalmamış, Bank Asya’ya takım çıkarmış, 4 takımı bir üst ligle buluşturmuş bir hocamız. Ama burada başarılı olamadı. Bize istifasını sundu ama biz yönetim olarak istifasını kabul etmedik. Bundan sonraki gelen yönetimin tavrı bunu belirleyecektir” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız