SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kesinlikle İstiyorum Ama.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:02:59
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanlığı’nda düzenlenen Halk Günü’ne nöbetçi milletvekili olarak  AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık katılarak., vatandaşlardan gelen talep ve sorunları dinledi.

AKP İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantını açılışında konuşan AK Pati İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, 2013 yılının kendileri açısında yerel seçimlere hazırlık olarak geçeceğini ifade ederek, 2014 yılındaki yerel seçimler ve arkasından ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerine parti olara, teşkilatlar olarak hazırlıklı olacaklarını ifade etti. Tüfenkçi, “Bu seçimlere hazır halde teşkilatlarımızı hazır halde tutarak. Seçimlerden başarılı çıkmak istiyoruz. Mahallelerimizde ve beldelerimizde hem büyükşehiri anlatmak ve yerel seçimlere hazırlamak için bütün Malatya’da bir seferberlik başlatacağız” dedi.

Milletvekili Öznur Çalık, Hekimhan’da yapımı süren Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksekokulu ve Kale ilçesindeki yine işadamlarınca yürütülen Meslek Yüksekokulu inşaatlarının bitirilmesi için Maliye Bakanlığı’nın yedek bütçesinden 6 milyon TL bütçe desteği çıkarttıklarını söyledi.

Çalık, 5084 sayılı teşvik yasasının sona erecek olması nedeniyle yapılan tartışmalarla ilgili olarak sorulan bir soruya verdiği yanıtta, Malatya’nın 5084 sayılı teşvik yasasından çok önemli kazanımlar elde ettiğini ifade ederek, “2004 yılından beri devam eden bu yasamız, 31 Aralık 2012 tarihinde sona erecek. 2009 yılında biten bu yasa 2012 yılı sona kadar uzatılmıştı. Bizimde arzumuz, meslek kuruluşlarının da ifade ettiği gibi 5084 sayılı teşvik yasasının uzatılmasını kesinlikle istiyorum. Ama şunu da bilmemiz gerekiyor, biz atlamamız gereken çok önemli engelleri atladık. 5084 sayılı yasa ile birlikte 3. Organize Sanayi Bölgesi olarak dediğimiz 12 milyon metrekare alanı da dahil olmak üzere 1. Organize Sanayi Bölgesi’ne dahil ettik. Özellikle kayıdışı istihdamında artacağı endişelerinin de var olduğunu biliyorum. Ama bizim yapmış olduğumuz Teşvikte 4. Bölge olan Malatya ve Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapıldığında 5. bölge teşviki gibi teşvik alacak olan bir Malatya ve stratejik öneme sahip ürünlerde, özellikle madencilikte, Hekimhan’daki çalışmalarımızla ilgili alanlarda alınacak teşvikler çok önem arz ediyor. 5084 sayılı teşvik yasası ile ilgili olarak bakanlarımız ve başbakanımızla sürekli görüştük.  Bakanlarımız bu konuya çok sıcak bakmıyorlar. Bununla ilgili çalışmalara yılsonuna kadar devam edecekler. Bir yolu yordamı var mı bakacaklar. Biz hiç olmazsa kademeli olarak bir geçiş sağlanabilir mi diye talebimizi ilettik. Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ile, Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan  ve Başbakan Yardımcımız Ali Babacan ile de ayrı ayrı görüştük, işadamlarımızla görüştük. Bu konudaki talepleri ilettik. Biz milletin elçisiyiz, Malatya’nın elçisiyiz, burada bir ses varsa, onu hükümete, başbakanımıza ve bakanlarımıza iletmek bizim görevimiz” ifadelerini kaydetti.

 Çalık, daha sonra Halk Gününe katılan vatandaşların talep ve sorunlarını dinledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız