SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kesinlikle Kazanmaya Oynayacağız.."

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, Galatasaray maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında, maçta beraberliğe oynamak gibi bir düşüncelerinin olmadığını belirterek, “Beraberliği düşünürsek kaybederiz. Takımızda genel anlamda bir sorun yok. Moral, motivemiz iyi durumda. Kesinlikle kazanmaya oynayacağız” dedi.

Uçar, sıkıntılı bir maç beklediklerini, Fenerbahçe-Trabzonspor maçının sonucuna göre Malatyaspor-Galatasaray karşılaşmasının havasının değişebileceğini belirterek, “Galatasaray’ın hedefi şampiyonluk. Biz onlara göre daha rahatız. dördüncü olup UEFA’ya gitmemiz sözkonusu değil. Birkaç puan kaybetme lüksümüz var. Ancak sayın başkanımız bizden ligi beşinci sırada bitirmemizi istiyor. Ayrıca Anadolu kulüpleri üç büyüklerle oynanan maçlara büyük önem veriyor. Oyuncular özel motive oluyor. Daha arzulu, hırslı, istekli olmaları doğal. Son haftalarda sekiz puan toplayıp sıkıntı bölgesinden uzaklaştık. Takımızda olumlu bir hava esiyor. Galatasaray’ın stresli olmasını bekliyoruz. Tüm bunlar bizim avantajımız olarak gözüküyor. Ancak Galatasaray bu ligin en iyi takımlarından birisi. Eksik oyuncularının alternatifleri var. İçeride dışarıda kazanmaya çıkıyorlar. Sinirlerine hakim olan taraf kazanacaktır. Umarım kazanan taraf biz oluruz ” dedi.

Uçar, sakat olan Serkan Bensol, Ömer Erdoğan ve Berk Sarıtaş’ın maçta yer almayacağını, Fevzi Tuncay’ın çekilen MR’ında sorun çıkmadığını belirtip, bu oyuncunun aralarına katılmalarının sevindirici olduğunu söyledi.

Bülent Akın ile Toth Balazs’ı sarı kart sınırında oldukları için geçen hafta oynatmadığını söyleyen Uçar, bu maçta taktik değişiklik yapıp yapmayacağının sorulması üzerine, “Galatasaray’ın oyun sistemine göre bir-iki ufak değişiklik yapabilirim. Ama tüm maçın sistemini değiştirmek risklidir. Son haftalarda defans oyuncularımız, Schuman’ın attığı goller dışında diyorum, hücuma artan oranda katılım gösteriyorlar. Bu bize ileride avantaj sağlıyor” karşılığını verdi.

Uçar, gazetelerde Galatasaray Teknik Direktörü Gheorge Hagi’nin, Saidou’dan çekindiğine ilişkin haberler yer aldığının belirtilmesi üzerine, takımında Murat Erdoğan, Bülent Akın, Saidou gibi daha önce Galatasaray forması giymiş oyuncuların bulunduğunu anımsatıp, “Bu maçlar bu oyuncular için özel anlam taşır. Saidou’dan, kart sorunu, talihsizler nedeniyle tam performans alamasak da, çekinmesi doğal, çünkü iyi oyuncu. Hagi diğer oyunculardan da çekinebilir. Hiç mahsuru yok” şeklinde konuştu.

Uçar, önümüzdeki sezonun yapılanması üzerine sorulan bir soruyu yanıtlarken, mevcut kadronun yüzde doksanını korumak istediklerini belirtti. Gol yollarında iyi, kaliteli isimlere ihtiyaç duyduklarını, Malatyaspor’un pas yapmada, atağa kalkmada sorunu olmadığını, ancak ileride takıma hareket getirecek, canlı, çabuk oynayan isimlere ihtiyaç duyduğunu anlatan Uçar, “Takımı garanti etmek yada şampiyonluğa oynamak için değil, futbolun görsel yanını düşünerek bu tip oyuncuları kadroda bulundurmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Hakan, Mehmet Albayrak, İbrahim gibi genç oyunculara kalan maçlarda şans vermek istediğini yineleyen Uçar, bu oyuncularla önümüzdeki sezon devam edilip edilmeyeceğinin ancak maçlarda anlaşılabileceğini belirtti.

Uçar, Galatasaray maçının önemi nedeniyle iç transfer görüşmelerinin şu anda durdurulduğunu, ama önümüzdeki haftadan itibaren devam edileceğini haber verdi.

Uçar, önümüzdeki sezonun oyun sistemine ilişkin bir soruyu yanıtlarken, oyuncularının hem 3’lü, hem 4’lü savunmaya uygun özellikler taşıdığını belirterek, “Sistemi oyuncular belirler. Şu anda defansta her sistemi oynayabilecek durumdayız. Sadece ileride çoğalma sorunu yaşıyoruz. Diğer oyuncular Schuman kadar hızlı çıkarsa bu sorunu aşarız. Kanatlarımız istenen seviyede değil. Sert orta ve şut atmıyoruz. Son maçta Miloşevski’ye üç şut attık, ikisi gol, biri pozisyon oldu” ifadelerini kullandı.

Uçar, bir soru üzerine, defansta görev yapan Mehmet Budak’tan memnun olduğunu belirterek, “Özverili, genç, yöre oyuncusu. Bu tür oyuncular değerlerine göre işe daha sıkı sarılıyorlar” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız