SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kesinlikle Taviz Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:17:58
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı, eski Milletvekili ve eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya, Güreş Federasyonu olarak dopingin üzerine gittiklerini vurgulayarak, doping konusunda kesinlikle taviz vermeyeceklerini söyledi.

Malatya İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) tarafından düzenlenen 'Kariyer Günleri' etkinliği kapsamında üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Yerlikaya, önemli açıklamalarda bulundu.

Yerlikaya, son 10 yılda sportif anlamda ciddi yatırımların yapıldığını ifade ederek, "Bana göre futbol bir spor değil. Futbol artık sporluktan çıkmış ve ticari bir sektöre dönüşmüş. Yıllar önce bir iş adamı fabrikalarını kapatıp, futbolcu aldı ve aradaki pazardan para kazananlar oldu. Hala da öyle ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti son yıllarda, özellikle son 10 yılda il ve ilçeler bazında çok ciddi sportif yatırımlar yapıyor" dedi.

"MALATYA'DA GÜREŞ EĞİTİM MERKEZİ YOK"

Malatya’da güreş kulübünün kurulması yönünde çalışmaların olduğuna dikkat çeken Yerlikaya, "Malatya’da güreş eğitim merkezi yok. Ama 30’a yakın güreş eğitim merkezimiz var. Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün de kulüpleşme yönünde çalışmaları olduğunu öğrendik. Ben bu anlamda güreş eğitim merkezine gerek kalmadan, kulüpleşerek güreş altyapısında başarılı olacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

"DOPİNG KONUSUNDA TAVİZ VERMEYECEĞİZ"

Yerlikaya, dopinge asla taviz vermeyeceklerini vurgulayarak, şunları söyledi: 

"Bugün uyuşturucu suç değil mi? Niye? İnsan bedenine zarar veriyor. Sadece içenin kendi bedenine değil, şuur kaybından dolayı toplumun her kesimine zarar veriyor. Dopingi de bir düşünelim. Dopingi uzun vadede kullanmış arkadaşlarımızın sporu bırakıp, normal yaşama döndükleri zaman yaşantılarını hiç takip ettiniz mi? Uyuşturucu kullanmıştan beter durumdalar. İç organları bitmiş ve sinir sistemleri dağılmış vaziyette. Bana göre ceza yöntemi kullanılmalıdır. Ceza kanununda maddeye kullanılmalıdır. Satan ve kullanan cezalandırılmalıdır. Antrenörler de cezalandırılmalıdır. Çünkü belirli bir yaş grubunda çocukları teşvik eden hocalardır. Belirli yaş grubundan sonra da çocuk kendisi yapıyor. Çünkü hayatının bir parçası oluyor. İlaç kullanmadan başarılı olamayacağına inanıyor. Biz bu konuda kararlıyız. Göreve geldiğimizde de kararlı ve dik durduk. Bu konunun üzerine gittik. Bundan sonrada güreş camiası olarak üzerine gideceğiz. Doping konusunda kesinlikle taviz vermeyeceğiz."

"SPORU MİLLİ EĞİTİM'DE ZORUNLU KILMALIYIZ"

Okullarda sporun zorunlu olması gerektiğini ifade eden Yerlikaya, "Türkiye olimpiyatları almış olsaydı, herkes bir gözle bakardı ama ben birkaç gözle bakıyorum. Birincisi tesisleşme konusunda çok büyük bir yol kat ederdik. Ve Türkiye’nin 81 vilayetinin tamamı spor şehri olurdu. En önemlisi yıllardır söylediğimiz ama başaramadığımız bir proje, kesinlikle o ay direkt olarak uygulamaya girerdi. Spor, Milli Eğitim'de zorunlu olurdu. Biz Milli Eğitim müfredatına sporu koymadığımız müddetçe, bunu mecburi yapmadığımız sürece, kimse kusura bakmasın biz olimpiyat alamayız" dedi.

Yerlikaya, bir öğrencinin 'Güreşçi olmasaydınız, hangi spor dalıyla uğraşırdınız?' sorusuna ise, "1986 yılında spora başladığım zaman futbol ile güreşi bir arada yapıyordum. Fenerbahçe’de futbol altyapısında oynuyordum. 1990 yılına kadar futbolla güreşi bir arada yürüttüm. Güreşçi olmasaydım, o günkü şartlarda futbol oynardım" cevabını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız