SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kesinlikle Transfer Gerek..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Kulüp İdari Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı öncesi görüşlerini açıkladı. Kartal, transfere, takımın durumuna ilişkin soruları da yanıtladı. Kartal, hafta sonu oynayacakları maçtan 3 puanla ayrılmak istediklerini söyledi.

Kartal, Orduspor maçını kazanmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek “Önemli olan bu maçı üç puanla kapatmaktı. Oyuncularımız bir ara demoralize oldular sanılırken çabuk toparlandılar. O arada 1-2 tane atabilir, 1-2 tane yiyebilirdik. İyi mücadele eden Orduspor karşısında disiplinli, sert oynadık, iyi mücadele ettik” şeklinde konuştu.

Bu maçın geride kaldığını belirten Kartal, Gaziantep Büyükşehir Belediye maçına odaklandıklarını anlattı. Gaziantep ekibinin OFTAŞ ile oynadığı maçı yardımcılarının tribünde kendisinin televizyonda izlediğini anlatan Kartal, “Gaziantep takımı çok koşan, mücadele eden, hafife alınmaması gereken bir takım. Maçın başında skoru 2-0 yapabilirlerdi. Bu maçı rahat geçeriz diye bir şey yok. Oyuncularımla toplantı yaptım. Hafta sonu en iyisini yapıp 3 puanla dönmek istiyoruz” dedi.

Takımın durumu hakkında bilgi veren Kartal, Bülent ve Effa’nın hafif sakatlıklarının bulunduğunu, Mehmet Budak ile Hakan Söyler’in 4 sarı kart cezası nedeniyle oynayamayacaklarını, diğer eksikler de hesaba katıldığında Gaziantep’e 17 oyuncuyla gideceklerini anlattı.

Kartal, bir soru üzerine, transfere “kesinlikle” gerek olduğunu söyledi. Bazı mevkilerde alternatif olmadığını belirten Kartal, gerekli tespitleri yapıp yönetime “sözlü olarak” ilettiğini henüz yazılı rapor vermediğini söyledi. Kartal, transfer çalışmalarının gizlilik içerisinde yürüdüğünü söyledi.

Göreve geldiği günden bu yana ne yaptığını soran bir gazeteciye Kartal “Şu anda benim yapabileceğim birlik beraberliği, takım olma, takım ruhunu, sevgi ve saygıyı ön plana çıkarmak. Takıma, hep beraber hareket edersek başarılı olacağımızı, anlattım. Bu yolda ilerliyoruz; çalışmalar yapıyoruz. Antrenmanda teknik ve taktik yönden futbol oyununun gerektirdiği çalışmaları yapıyoruz. Son 3 maçta fizik-kondisyon veremeyiz. Sadece daha koordineli, daha bloklar arası boşluksuz oynamanın teorik ve pratik çalışmalarını yapıyoruz” dedi.

Kartal, Ulaç ve Senkerik’in Orduspor maçındaki performansını nasıl bulduğunu soran bir gazeteciye ise, bu konuda genel konuşmak istediğini belirterek “Bir takımda rekabeti arttırırsanız kalite yükselir. Rekabet artarsa başarı gelir. Benim tanıdığım Ulaç çok da iyi oynamadı. Vasat oynadı ama yürekli oynadı” karşılığını verdi.

Takım içerisinde arkadaşlık ortamının çok iyi olduğunu, idmanların neşe içerisinde geçtiğini anlatan İsmail Kartal, “Birbirimize sarılarak içimizdeki sorunları halledebiliriz. Başarının yolu diyalogdan geçer” dedi.

Malatyaspor Teknik Direktörü, Celil Sağır ve Şenol Yavaş konusunda bir soruya, yeni bir sayfa açmak istediklerini ama bu oyuncuların kalmak istemediklerini belirttiklerini anlattı. Kartal, bu oyuncularla ilgili, "“Arkadaşlar, ‘kafa olarak biz burayı bitirdik’ dediler. ‘Biz burada rahat değiliz, huzursuzuz’ dediler. Böyle oyunculara da bende Aman kalın’ diye ısrarcı olmadım. Hiç kimse Malatyaspor’un üzerinde değildir. Bir insan kalmak istiyorsa, severek mutluluk duyarak kalmalıdır. Kafasında silmişse üzerine gitmenin bir anlamı yoktur”dedi.

NOTLAR..
Geçen haftanın tersine haftalık olağan toplantısını Orduzu Pınarbaşı’nda değil, gazetecilerin “şehir merkezine yakın, daha uygun olur” isteğiyle İdari Tesislerde yapan Kartal Kartal, 17.30’da başlattığı toplantının başında kısa süren bir açıklama yaptı. Ardından gazetecilere “sorunuz var mı?” diye soru yönelten Kartal, fazla soru gelmeyip “teşekkür ederiz” sesleri yükselince gülümseyince “5 dakika için buraya gelmiş olmayalım. Varsa sorun” dedi.

Senkerik ve Ulaç’ın Ordu maçındaki performansını soran gazeteciye “Sence nasıldı?” diye karşı soru soran Kartal, yanıt alamayınca sorusunda ısrar etti ve “iyilerdi” karşılığını aldı.

Bir gazetecinin “Malatyaspor’da 15 gündür görevdesiniz...” cümlesiyle başlayan sorusuna “Yok 15 gün olmadı” karşılığını veren Kartal, bu gazeteci konuşmasına devam ederken düşündü, düşündü ve “11 gün oldu” dedi.

Kartal, bir yöneticinin transfer edilecek 3-4 futbolcu olduğunu söylemesi üzerine endişeyle “isim verdiler mi?” diye sordu. Aynı gazeteci “hayır” karşılığını verince, Kartal gülümseyerek “isim verdilerse de yalandır. Vermedilerse, aferin, derslerine iyi çalışmışlar” dedi. Kartal, aynı toplantıda transfer edilecek isimlerin gizliliğine büyük önem verdiklerini vurgulamıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız