SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kesinlikle Yerinde Kalmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:16:16
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Örgütü, Atatürk heykelinin yerinin değiştirilmesinin istenmesine tepki gösterdi. 
 
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Merkez İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar, İl Genel Meclis üyeleri ve partililer, Atatürk heykeli önünde basın açıklaması yaptılar.
 
Enver Kiraz şöyle konuştu:
 
"Malatya Belediyesi yetkilileri bir açıklama yaparak resmi tören olarak da kullanılan bu alandaki Atatürk Anıtının kaldırılacağını ve Anıtın İnönü Parkı içerisine taşınacağını ve bu konuda Sivas’taki koruma kuruluna talepte bulunduklarını talep etmişlerdir.

Atatürk Anıtı yıllardır bu alandadır ve bu alanla özdeşleşmiştir. Çünkü Anıt sıradan anıt ve bir heykel değildir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtıdır.

Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş savaşının kahramanıdır, ülkemin ve Cumhuriyetin kurucusudur, İlk Cumhurbaşkanımızdır, en önemli değerimizdir ve bütün Türkiye’nin ortak vazgeçilmez bir değeri olan aynı zamanda dünyanın gıptayla baktığı bir liderin anıtıdır. Her İl her İlçe ve her birimde en müstesna yerde alması vazgeçilmezdir.

Sadece o kentliler içinde değil, dışardan gelen misafirler, turistler vb. kişilerinde rahatça görebileceği, bir alanda olmalıdır. Ve yeri kesinlikle değiştirilmemelidir.

Böyle bir girişim asla kabul edilemez

Dünyanın her yerinde kurucu liderin Anıtları özenle korunur.

Yerlerinin değiştirilmesi gibi konular akıllarından bile geçirilmez.

Bizim kurucu liderimizde Atatürk’tür ve O’nun Anıtı ile uğraşmak hiç kimsenin haddi değildir. Bu Anıtın bir anısı vardır. Her taşı her cm si üzerindeki her harf özeldir, önemlidir.

Kaldırma gerekçelerine baktığımızda bir samimiyetsizlik söz konusudur. Havadan sudan bahaneler sıralanmıştır. Resmi törenlerde yolun yaya ve araç trafiğine kapatıldığının bu yüzden kaldırılacağı ifade edilmektedir. Basit bir çalışmada günlerce aylarca anayollar trafiğe kapatılabilmektedir. Bu alan 365 günde sadece 3-5 milli bayramımızda 1 saat kapatılıyor. Yıllardır böyle. Şimdi mi sorun oldu acaba? AKP hükümeti ve yetkilileri sık sık bu değerlerimizle uğraşarak bir yerlere varamayacaklarını artık görmelidirler.

Yine ben yaptım oldu anlayışından güç bende ne dersem o olur anlayışından vazgeçmelidirler.

Bir diğer samimiyetsizlikte şudur; Anıtı İsmet Paşa parkı içerisine alınacağı ifade edilmektedir. Anıtın bir park içersinde gizlenmesini hiçbir vicdan kabul etmez. Parkın düzenleneceği söyleniyor ise de park içerisinde yeşil alan yok edilir. Ağaçlar kesilir nefes almamız engellenir ki bu da kabullenemeyeceğimiz bir diğer durumdur.

Resmi törenlerin yapılması için başka bir alana bir anıt yapılabilir ve resmi törenler o alanda yapılır. O durumda Anıtın trafiği engelleme şansıda kalmaz.

2. Atatürk Anıtının  da Malatya’da kimseye bir zararı olmaz diye düşünüyoruz.

Yani Törenler için farklı alternatifler planlanabilir. Bu yüzden bu tür bahanelere gerek yok burada gereksiz bir tartışma yaratılmadan hepimizin ortak değerlerinin hassasiyeti ile korunması gerekir. Aksi durumlarda biz CHP’li olarak Anıtın yerinde kalması için hukuki mücadelemizde başlatacağız.

Geçmişte bütün kamuoyu hatırlar İsmet Paşa Anıtının bulunduğu alana mc  donalds yapılacaktı ve bir kirlilik yaratılacaktı. Yine CHP olarak bir hukuk zaferi ile o olumsuz durumu engelledik.

Bugünde CHP’li olarak Atatürk Anıtı için etten duvar öreriz. Gerekirse hukuki anlamda da mücadelemizi sonuna kadar sürdürürüz. Bu yüzden tüm bu tartışmalara gerek kalmadan karar yeniden gözden geçirilmeli ve Anıt kesinlikle ama kesinlikle yerinde kalmalıdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız