SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kesinti Anlaşılır Gibi Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:18:01
A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili Ağbaba, TARSİM ödemelerinden Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Koopartiflerinin kesinti yaptığının üreticiler arasında konuşulduğunu  belirterek “Bakanlar Kurulu tarafından üreticilerin kredi borçlarının 1 yıl süreyle ertelenmesine rağmen, yapılan kesintiyi anlamak mümkün değil” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP tarafından Tarsim Sigortaları Havuz İşletmesi’nce (TARSİM) don olayından etkilenen üreticilere yapılan zarar ödemelerinin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooparatifleri tarafından kesinti yapılarak verildiğinin kamuoyunda dillendirildiğini söyledi.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Ağbaba şu görüşlere yer verdi : "Malatya’da kayısı üreticileri hem geçtiğimiz yıl hem de bu yıl dondan kaynaklı büyük zarar gördü. Malatya’yı ekonomik krize sürükleyen don felaketinin yaralarının sarılması için defalarca girişimde bulunduk,ancak AKP Hükümeti tarafından üreticilerin kredi borçlarının faiziyle ertelenmesi çözüm olarak sunuldu. Dönüm başına 41 lira gibi komik rakamlarla destek verildi. AKP, sorunu kökten çözmek yerine geçici ve sistemsiz  politikalarla günü kurtarmaya çalışıyor” dedi.

Bakanlar Kurulu tarafından çeşitli afetlerden zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan kredi borcunun 1 yıl süreyle ertelendiğini ifade eden Ağbaba, “Ancak buna rağmen üreticilerin alacaklarından kesinti yapılması anlaşılır değil.Çok zor şartlar altında TARSİM’e ürünlerini sigortalatan üreticilerin, büyük sabırsızlıkla bekledikleri tazminat ödemelerine  Ziraat Bankasının takibe düşen alacakları için, kooaparatiflerin de alacakları için  el koyması  üreticileri mağdur etmektedir.Konunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz” dedi.

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız