SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kesinti Var Ama!..

A- A+ PAYLAŞ
Tecde Mahallesi'ndeki iş hanında yaşanan elektrik kesintisi sonrasında, gerekli müdahaleleri zamanında yapmadığı iddiasıyla elektrik dağıtım şirketine, esnafın pankartlı tepki göstermesinin ardından Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş'den açıklama geldi. Bu arada vatandaşlar, şehir merkezindeki bazı sokakların genel aydınlatmalarının yeterli olmadığını ve sokakların karanlıktan geçilmesi zor alanlar haline geldiğini dile getiriyorlar. 
 
Fırat Elektrik tarafından yapılan açıklamada, Tecde Mahallesi'nde meydana gelen arıza ile Sinema Caddesi'nde bulunan bir apartmanda elektrik kesintisi yaşandığı, yapılan çalışmalarda ise arızaların irtibat hattından kaynaklandığının tespit edildiği belirtildi.
 
Şirket tarafından yapılan açıklama şöyle; 
 
"26.11.2011 Cumartesi günü Malatya İli Merkeze bağlı Tecde Mahallesinde yer alan Belediye İş Hanında meydana gelen elektrik arızası ile 30.11.2011 Çarşamba günü Malatya İli Merkeze bağlı Sinema Caddesi Beşkonaklar Mevkiinde yer alan İsmail Dede Apartmanında meydana gelen elektrik arızasının, abonelerin elektrik şebekemize irtibatlandığı “irtibat hattı olarak tanımlanan” yer altı kablosunda meydana gelen arızalar olduğu tespit edilmiştir. 
 
Arızanın olduğu yer altı kablosu (irtibat hattı); abonelik aşamasında müşteri ile Dağıtım şirketi arasında imzalanmış bulunan Dağıtım Sistemine Bağlantı Anlaşması’nın dayanağı olan Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinin 4. Maddesinin 34. alt bendinde tanımlanmaktadır.  Branşman (İrtibat) hattı; “Müşterinin dağıtım sistemine bağlandığı bağlantı noktasına kadar müşteri tarafından tesis edilen, müşterinin mülkiyetinde olan ve münhasıran müşterinin bağlantı talebinin karşılanması amacı ile kullanılan tüm teçhizatı (hat, kablo, direk, kesici ve ölçü sistemi v.b.)“ şeklinde ifade edilmiştir. Tanımdan da anlaşılacağı üzere dağıtım şirketine ait olan direkten sonra, müşterinin sayacına kadar (sayacı dahil) olan tesis ve teçhizatın müşterinin sorumluluğunda olduğu belirtilmektedir.
 
Ancak, bu tür müşteri mülkiyetinde olan tesis ve teçhizatlarda arıza meydana geldiğinde gerekli tespitler yapılarak müşterilere arıza hakkında bilgi verilmekte ve enerjinin sürekliliği konusundaki hizmet anlayışımız gereği olarak müşterilerimizin enerjisiz kalmaması için her türlü destek verilmektedir. 
 
Bu bağlamda müşterilerimiz bilgi verilen arıza ile ilgili olarak, kendi imkanları ile yapamayacaklarını beyan etmeleri halinde bahse konu müşterilerin kendi sorumluluğundaki irtibat hattında meydana gelen arızalara da Şirketimizce müdahale edilerek sorunlar giderilmektedir. 
 
Söz konusu Belediye İş Hanı ve İsmail Dede Apartmanının irtibat hatlarında meydana gelen arızalar, alt yapı çalışması yapan Şirketimiz dışındaki firmaların yer altı kablosuna hasar vermesi sonucu oluşmuş arızalardır. Müşterilerin mülkiyet ve sorumluluklarında olan irtibat hattında (yer altı kablosunda) arıza olduğu bilgisi verilerek arızayı tamir ettirmeleri söylenmiş, bilahare kendi imkanları ile arızayı gideremeyeceklerini söyleyince Şirketimiz arızanın tamirinde ilgililere yardımcı olmuştur. "
 
MERKEZDEKİ SOKAK KARANLIK İÇİNDE
 
Son günlerde gündeme gelen genel aydınlatma konusuyla ilgili olarak sorunlarında devam ettiği belirtiliyor. Elektrik dağıtım şirketinin, şehir merkezindeki binasının arkasında bulunan "Özel İdare 1. Sokak'taki üç adet direğin lambalarının işlevini yitirdiği ve hava kararınca, karanlığa bürünen sokağın geçilmesi zor bir hale geldiği belirtiliyor. Sağlık merkezininde bulunduğu sokağın vatandaşlarca çok kullanılan bir yol olduğu, konunun ilgili şirkete iletilmesine rağmen aylardır her hangi bir işlem yapılmadığı ifade ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız