SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kesintiler Sokak Bazlı Olacak

0
Güncellendi - 2017-03-03 01:20:32
Kesintiler Sokak Bazlı Olacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, oluşan altyapı arızalarına sistemli bir yaklaşım sergileyerek hat vanalarının bakım, onarım ve yükseltme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yaklaşık 3 yılda toplamda 1.386 adet hat vanasını yükselterek aktif bir şekilde çalışması sağlandı.

Konu ile ilgili bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, oluşan içmesuyu arızalarında erken çözüme ulaştırmanın yollarından biri olan hat vanalarını aktif hale getirdiklerini ifade ederek, “Malatya genelinde kapsamlı bir çalışma başlattık. Hat vanalarının tamamını tespit ederek kayıt altına alıyoruz. Son 3 yılda toplamda 1.386 hat vanası yükseltildi. Hat vanaları yükseltilmeden önce bir sokakta arıza olduğunda, hat vanaları asfaltın altında olduğundan dolayı suyu depodan kesiyorduk. Depodan suyun kesilmesi sebebiyle 3-4 mahalle susuz kalıyordu ve mağdur oluyorlardı. Hat vanaları yükseltilerek aktif çalışması sağlanmasıyla birlikte, bir sokakta oluşan arızadan dolayı sadece o sokaktaki hemşehrilerimizin suyu arıza giderilinceye kadar kesilecek. Böylelikle arızalarımıza daha hızlı müdahale etmiş olacağız ve arızadan dolayı 3-4 mahalle mağdur olmamış olacak. Şehir genelinde hat vanalarının yükseltilmesi ve aktif hale getirilmesi için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.

MASKİ Genel Müdürlüğü olarak 2071 hedeflerimiz doğrultusunda şehrimizde altyapı anlamında bir seferberlik başlattık. Malatya genelinde içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Yatırımlarımız kapsamında daha sağlam bir içmesuyu altyapı ağı oluşturuyoruz. İçmesuyu yatırımları sırasında eski şebeke hatlarının iptali ve yeni şebeke hatlarının bağlantısı sebebiyle, kısa süreli lokal kesintiler yapılmaktadır. Ayrıca Malatya genelinde yapılan altyapı çalışmaları sırasında içmesuyu hatları kısmide olsa zarar görebildiğinden dolayı, arıza giderilinceye kadar yine lokal su kesintileri yapılmaktadır. Yapılan çalışmalar Malatya’mıza uzun yıllar hizmet verecek sağlam bir altyapı içindir. Bu çalışmalar sürecinde hemşehrilerimizin göstermiş olduğu anlayıştan dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Malatya (7 yıl önce)
    Biz arabamızla kanalizasyon kapaklarının üstünden geçerken bile sarsıntı olduğunda rahatsız oluyorken siz fahri kayahandan çöşnüğe kadar bütün yolları mahfettiniz. Hiçbir yerde yama falan görmek istemiyoruz. Zaten arabalara olan oldu. Baştan aşağı bütün Malatya sıfır asfalt olacak, o kadar!
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayram (7 yıl önce)
    Allah rızası için şu seçim öncesi BAŞHARIK sokaklarını bir yetkili gelip gôrsün. Bu insanlar bunu haketmiyor. Hiç mi insafınız yok eylül ayından beri rezil bir durumda çukurlardan araçlar giremiyor ey Ahmet çakır zeki sarılar selahattin beyler yazıktır Allahtan korkun bu vatandaş size oyu verdi bunu mu reva görüyorsunuz. Milletin sabrını sandığa bırakmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (7 yıl önce)
    Siz şu açtığınız pislikleri temizleyin de sonra vana yapın. Beceriksizler
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (7 yıl önce)
    alt yapı çalışması yapıyorsunuz yaptınız hizmetler güzel güzelde. keşke şu aylar önce kazdığınız yolları sokaklarıda düzeltseniz eştiğiniz her yeri yarım yamalak örtüyorsunuz. tozdan yolda yürüyemez hale geldik. araçla geçmeye kalktığımızda ise şu çukur bu çukur derken zig-zag çiziyoruz. neyi bekliyorsunuz. tozdan nefes bile alamıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla