SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kesintinin Sorgulanması Lazım"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:56:53
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Şükrü Özdemir, “Hastanemizde fazla zaafiyet olmadan elektrik sorunu çözüldü” dedi. 

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’ni ziyaret edip, ‘hayırlı olsun’ temennilerini ileten Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Şükrü Özdemir, “Bizim gibi demokratik toplumlarda 4’üncü güç olan basın, çok önemli bir yer işgal ediyor. Ama, haklının ve hakkın yanında olan basın bizim için önemlidir” ifadelerini kullandı.

Bir basın mensubunun geçtiğimiz Cumartesi günü aşırı rüzgardan dolayı yeni Devlet Hastanesi’nin elektriklerinin kesilmesi ve jeneratörlerin de yaklaşık bir saat geç devreye girmesiyle ilgili sorusuna karşılık Özdemir şunları söyledi: 

“Saat 17,00 civarında fırtınadan sonra elektrikler kesildi. Jeneratörler de devreye girmedi. Akabinde görevlilerimizin çalışması sonucu 45 dakika sonra elektrik verildi. Ancak, elektrik olmadığı sürece, ameliyathane ve yoğun bakımdaki bölümde, kesintisiz güç kaynağı UPS cihazları devrede idi. ameliyathane ve yoğun bakımda bir zafiyet oluşmadı. Ancak ızdırap duyduğumuz fazla elektrik kesintisi bizi de sıkıntıya sokmaktadır.

Daha sonra jeneratör senkerizasyon sorunu çözüldü. Hastanemizde fazla zaafiyet olmadan elektrik sorunu çözüldü. Ancak bu kadar çok fazla elektrik kesintisinin de sorgulanması lazım. Fırtınadan önce 10 saat süren elektrik kesintileri de oldu. Jeneratörler devreye girdi. Fırtına günü jeneratörlerin devreye geç girmesi konusu ile sık sık elektrik kesintilerine çözüm oluşturulmasını ilgili yerlere ilettik.“

ANJİO VE KVC AÇIKLAMASI..

Bu arada, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Malatya Devlet Hastanesi'nde anjio hizmeti verilmemesine yönelik eleştiriler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"02.07.2014 tarihinde bazı basın kuruluşlarında haber olarak yayınlanan Malatya Sağlık-Sen Başkanı Mehmet BİNGÖL’ün Malatya Devlet Hastanesinde yeterli ekipmanların bulunmasına rağmen anjio hizmeti verilmeyerek vatandaşın özel hastaneye mahkûm edildiği şeklindeki açıklamalarına yönelik tarafımızca aşağıdaki  açıklamaların yapılmasına ihtiyacı duyulmuştur:

Söz konusu basın açıklamasında bahsi geçen Anjio ve KVC üniteleri  02.05.2013 tarih ve 4683 sayılı yazımız ile kurumdan talep edilmiştir. Bu talebimiz üzerine Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından 02.07.2014 tarihli Cihaz Tahsisatı ve Ödenek Planlaması duyurusu ile 1 ( bir ) adet anjiografi (monoplan) cihazı,  1 ( bir ) adet kalp akciğer pompası  ve 2 ( iki ) adet intraaortik balon pompası  onaylanarak yakın bir zamanda tarafımıza teslim edilecektir. Bu bilgiye (http://www.tkhk.gov.tr/TR,7159/cihaz-tahsisati-ve-odenek-planlama-020720...) adresinden ulaşılabilir.

Hizmete açılması planlanan koroner anjio ve KVC üniteleri için  Ankara Yüksek İhtisas Hastanesinde 6 (altı) aylık süre ile 3 Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı, 12 Hemşire, 1 Sağlık Memuru, 2 Anestezi Teknikerinin eğitimleri tamamlanmıştır. Hastanemizde kurulacak olan ünite için 2 (iki)  adet ameliyat odası ve yoğun bakımların odalarının fiziki şartları hazırlanmıştır. Tahsis edilecek olan cihazların tarafımıza teslim edilmesi ile birlikte 2014 yılı içerisinde halkımıza hizmet vermeye başlaması planlanmaktadır. 

Yeni Hastane Binası için gerekli diğer cihazlarla birlikte 06.10.2011 tarihinde talep edilen ESWL (taş kırma) cihazının merkezi alım ile temini, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkanlığımızca 15.04.2013 tarihide onaylanan listede uygun görülmüştür. 2014 yılı için yayınlanan merkezi alım listesinden ESWL’ nin çıkarılması nedeni ile Genel Sekreterliğimizce temini için gerekli çalışma başlatılmıştır. 

Konu ile ilgili olarak Malatya Devlet Hastanesinde Haziran ayı içerisinde Malatya Sağlık Sen Başkanı Mehmet Bingöl’ün de bulunduğu birim sorumluları toplantısında konu Genel Sekreterimize sorulmuş olup, yukarıdaki açıklamalara paralel olarak ilgili cevap verilmesine, kamuoyu ve kendileri ile daha önce paylaşılmasına rağmen konunun tekrar gündeme getirilmesinin hangi niyetle yapıldığı tarafımızca anlaşılamamış ve manidar bulunmuştur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız