SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KESK Protesto Etti, Protesto Edildi!..

A- A+ PAYLAŞ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)’na bağlı Malatya Şubeler Platformu üyeleri, hükümetin 3 yıllık maaş artışını kamuoyuna açıklayarak sendika yasasını ihlal ettiği iddiasıyla protesto eyleminde bulundu, bordro yaktı.. Eylemciler, Malatya'nın "bilinen" simalarından birinin karşı protestosuna maruz kaldılar..

KESK’e bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri PTT önünde toplanarak bir basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasını okuyan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Hasan Kaldık, Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve kamu emekçilerine 2006 yılı için 7.4, daha sonraki yıl için 6.4, 2008 yılında ise yüzde 3.5 oranında ücret zammı artışının öngörüldüğünü belirterek, “Hükümet tarafından yapılan düşük ücret alana çok, yüksek alana az artış yapılacağı, açıklamaları da aldatmacanın boyutlarını göstermektedir. 2004 yılı toplu görüşmelerinde kabul etmediğimiz 2005 yılı ücret artışlarının ikinci yarı için kamu emekçilerine sadece yüzde 5 oranında bir artış gerçekleştirilmiştir” dedi.

Kaldık, basın açıklamasında; “Yolsuzluk ve yoksullukla mücadele ,demokratik kitle örgütleriyle diyalog, demokratik hukuk devleti vaatleri ile iktidara gelen hükümet, 2005 yılı toplu pazarlık süreci başlamadan ve tüm uyarılarımıza rağmen 3 yıllık maaş artışını tek taraflı olarak deklere etmesini kınıyoruz, hükümeti IMF ile değil, kamu emekçileri ve kamu emekçilerinin örgütleri olan sendikasıyla toplu sözleşme masasına oturmaya davet ediyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından memurlar yanlarında bulunan maaş bordolarını yaktılar.

KESK üyeleri, protesto eylemi yaparken, bir süre çevrelerinde gezinen ve Malatya'nın "kafası her daim bozuk" bilinen simalarından biri olan Şemsettin Yıldız, konuşmaların bitmesinin ardından "karşı eyleme" girişti ve protestocu memurlara, "Dünyayı mı verecekler?.. Yuhh.. Aldığınız yetmiyor mu?" diye bağırdı.

Devletin ve çeşitli kuruluşların sosyal destek fonlarından Malatya'da en çok yararlananların başında gelen, bu destekleri almadığı dönemlerde, İnönü Heykeli'ne Tırmanma, Kendini Yakma girişimleri dahil birçok protesto eylemi yapan Yıldız, bu kez "protestocuları protesto" ettiği eyleminde "gülümsemeyle" karşılık buldu.

FOTOĞRAFLAR: (Üstte) KESK'ciler protesto eyleminde bildirilerini okunurken, Şemsettin Yıldız arkada "dolanıyor", (Ortada) Bordrolar yakılıyor, (Altta) Şemsettin Yıldız protestoda bulunuyor..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız