SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KESK Üyelerinden Cumhurbaşkanına Faks

0
Güncellendi - 2017-05-18 05:07:31
KESK Üyelerinden Cumhurbaşkanına Faks
A- A+ PAYLAŞ

KESK üyeleri tarafından başta Ankara'da 70 gündür açlık grevinde bulunan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça olmak üzere KHK ile kamu görevlerinden ihraç edilenlerin görevlerine iadesi için Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve YÖK'e faks gönderildi.

KESK Malatya Şubeler Platformu yönetici ve üyeleri tarafından Malatya Merkez PTT'ye gidilerek kamu emekçilerinin göreve iadeleri isteğini içeren faks gönderildi.

KESK Malatya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya faks gönderimi nedeniyle yaptığı açıklamada bu eylemin, hiçbir gerekçe gösterilmeden kamudan ihraç edilen kamu emekçilerinin yeniden görevlerine iadesini sağlamak amaçlı olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve YÖK'e gönderilen faks mesajında, " Darbecilerle mücadele edeceğiz denilerek ilan edilen OHAL ve çıkarılan KHK'lar ile haklarında somut ve hukuki hiçbir delil olmayan, kendilerini savunma hakkı dahi tanınmayan yaklaşık 105 bin kamu emekçisi bir gecede işsiz bırakılmış ve en temel hakları kullanabilmeleri fiilen engellenmiştir Başta hukuksuz bizimde ihraç edilen üyelerimiz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça başta olmak üzere talepleri acilen karşılanmalı ve haksız, hukuksuz ihraç edilen tüm emekçiler görevlerine iade edilmelidir" denildi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız