SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KESK'çilerden 3'üne Tahliye

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:40:14
KESK'çilerden 3'üne Tahliye
A- A+ PAYLAŞ

Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) üyelerinin tutuklu bulunduğu duruşma için Malatya Adliyesi’ne gelen bir grup sendika üyesi, adliye önünde basın açıklaması yapmak istedi. Emniyet yetkilileri, adliye önünde basın açıklamasına izin vermeyince, polis barikatı zor kullanılıp aşılmaya çalışıldı. Daha sonra milletvekillerinin devreye girmesiyle adliye önünde basın açıklaması yapıldı. Bu arada 6'sı tutuklu 10 sanıklı davanın son duruşmasında 3 tutuklu daha tahliye edildi.

ADLİYE ÖNÜNDE POLİSLE GERGİNLİK..

KESK üyesi olup da tutuklu ve tutuksuz yargılananların duruşması için ellerinde pankartlarla Malatya Adliyesi’ne gelen KESK’lilerin yürüyüşünde; Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, merkez ilçe başkanı Abdulvahap Ayzabar da yer aldı.

KESK’liler, adliye binası girişinde basın açıklaması yapmak isterken, polis buna izin vermeyerek, adliyenin yan kısmında otopark girişinde açıklama yapılmasını istedi. Bunun üzerine KESK’liler, çevik kuvvet polisi barikatını aşıp içeri girmek istedi.

Daha sonra milletvekilleri Hüseyin Aygün ve Veli Ağbaba, başsavcı ile görüştü. Milletvekillerinin başsavcı ile görüşmeleri sonucunda adliye girişinde basın açıklamasına izin verilirken, burada basın açıklaması yapan KESK MYK üyesi Ali Berberoğlu, Türkiye genelinde 40, Malatya’da ise 6 KESK üyesinin tutuklu bulunduğunu ifade ederek, “Bu ülkede hukukun olduğuna inanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. KESK üyelerinin haksız olarak tutuklu bulunduklarını iddia eden Berberoğlu, serbest bırakılmalarını istediklerini kaydetti.

Basın açıklamasından sonra milletvekilleri ve KESK yetkilileri, duruşmayı izlemek üzere adliye binasına girdi.

3 TAHLİYE..

Bu arada Malatya’da DHKP-C terör örgütü üyesi olma iddiası ile 6’si tutuklu 10 KESK üyesinin yargılandığı davada 3 sanık hakkında tahliye kararı verildi. 

Terör örgütü DHKP/C örgütüne yönelik olarak gerçekleştirilen operasyon sonrasında tutuklanan KESK’li 6’si tutuklu toplam 10 sanığın yargılanmasına başlanıldı. TMK ile görevli Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada sanıkların ifadeleri alındı. Duruma sonrasında mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Erhan S., Ebru Ç. ve İlyas G. hakkında tahliye verirken, Erdoğan C., Zülfikar S. ve Özkan K.’nin ise tutuklu hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan 4sanık hakkında ise Adli Kontrolü kaldırdı.

Duruşmayı CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, merkez ilçe başkanı Abdulvahap Ayzabar ile KESK yöneticileri de izledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız