SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Keşke Başbakan Her Ay Gelse'

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:56:49
'Keşke Başbakan Her Ay Gelse'
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyareti, başta Malatya Belediyesi ve Karayolları olmak üzere tüm kamu kuruluşların faaliyetine hız getirdi.

Karayolları, 2 yılı aşkın bir süredir Çevreyolunun Batı girişinde bir türlü bitiremediği çalışmaları, Malatya Belediyesi ise şehir içindeki cadde ve sokaklarda aylarca süren kaldırım ve alt yapı çalışmalarıyla, bu çalışmaların sürdüğü bölgedeki vatandaşı canından bezdirirken, Başbakan’ın Cumartesi  yapacağı Malatya ziyareti öncesinde her iki kurum da gece gündüz çalışmaya başladı. Üzerinden araçlar geçtikçe ses yapan logar kapaklarına dahi lastik conta takıldı.

Özellikle İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında Çevreyolundaki çalışmaların aksaması veya gecikmesine neden olarak sürekli AKSA ve Malatya Belediyesi’ni suçlayan Karayolları Bölge Müdürlüğü, son günlerde Malatya’ya adeta kamp kurdu. Karayollarının Malatya’da bulunan Şube Şefliği personelinin yanı sıra Elazığ’da ki Bölge Müdürlüğü’nden de bir ekibin gelip yaklaşık iki haftadır Malatya’da konakladığı ve çalışmaları denetlediği bildiriliyor. Çevreyolunun Batı girişinde bordür taşları döşeme çalışmalarını dün de sürdüren Karayolları ekipleri, yolu Başbakan’ın gelişine yetiştirmek için harıl harıl çalışıyor.

Belediyede Gece Yarılarına Kadar Mesai

Rutin zamanlarda, maksimum 1 ya da 2 hafta içinde bitirilmesi gereken bir çalışmayı 5-6 ayda ancak yapan ve çalışmanın yapıldığı bölgenin sakinlerini canından bezdiren Malatya Belediyesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyareti öncesinde, hızlı ve etkin biçimde çalışmayı keşfetti.

Yol ve kaldırım çalışmalarında yıllardır devam eden hantal ve vurdumduymaz tavrını Başbakan Erdoğan hatırına değiştiren Malatya Belediyesi sahada olması gereken tüm personelini adeta seferber ederek, 21 Eylül öncesinde şehir içindeki makyajı tamamlamayı hedefliyor.

‘Hazır Çimle Yeşil Malatya’

Şehirde asırlık ağaçları bir gecede kesen Malatya Belediyesi, Başbakan Erdoğan’a ‘Yeşil bir Malatya’ imajı çizmek için milyonlarca liralık hazır çim satın alarak refüj ve kavşak düzenlemelerinde kullandı. Malatya Belediyesi’nden edinilen bilgilere göre, Ankara kaynaklı bir firmadan yaklaşık 50 bin metrekarelik bir alanı çimlendirecek kadar çim satın alındı ve ağırlıklı olarak bu çimler Çevreyolu üzerindeki orta refüj ve kavşak düzenlemelerinde kullanıldı. Hazır çimlerin 2 bin metrekaresinin de Vilayet Park’ın zeminine serildiği belirtildi.

Bugüne kadar sadece İnönü Stadı’nın çimlendirilmesi için kullanılan bu yöntem ile Malatya Belediyesi çimlendirmeyi doğal yollarla yapmak yerine önemli miktarda para harcayıp hazır çim satın alarak yapmayı tercih etti.

Eski Malatya Gitti, Hizmet Vitrini Geldi!

Bu arada İnönü Kapalı Çarşısı’nın üst kısmına 2009 yılında Yrd.Doç.Dr. Göknur Akçadağ’ın daha önce yayınlanmamış ve fazlaca bilinmeyen 1930’lu yıllara ait Malatya’nın eski fotoğrafları büyük tablolar halinde konulmuştu. Ancak geçen süreçte doğal şartlardan dolayı bozulan ve camları kırılarak zarar gören fotoğraflar yenilenmemişti.

Başbakan Erdoğan’ın Malatya Valiliği’ni de ziyaret edecek olması nedeniyle Malatya Belediyesi uzun bir süreden beri el değdirmediği İnönü Kapalı Çarşısı’nın üzerindeki fotoğrafları kendi hizmet uygulamaları ve Malatya’nın bazı fotoğraflarını kullandığı tablolarla değiştirdi.

Belediyenin uzun süre ilgilenmeyerek yıpranmasını izlediği tablolarda hükümet meydanının eski görünümü ve binanın inşası, Kapalıçarşı’nın yapımı, Atatürk heykelinin yerleştirilmesi, İnönü heykelinin yerleştirilmesi, Belediye binası ve Beydağı’ndan Kernek’e inen Derme suyu, Yeni Camii ve meydanı, Atatürk (Kışla) Caddesi, Atatürk Bulvarı, Halkevi-Atatürk Evi, genel manzara çeşitliliğinde çoğunluğu daha önce kullanılmamış "eskiyi yansıtan" fotoğraflar yer alıyordu. Eski fotoğraflar, izleyenleri Malatya’yı Cumhuriyet döneminin ilk yıllarına götürüyordu.

Burada yapılan çalışmayla, "eski" Malatya'yı yansıtan birçok fotoğraf kaldırılırken, yerlerine renkli ve yeni fotoğrafların konulması, bu alanın bir bölümünün de böylece "hizmet vitrini (!)" haline dönüştürülmesi ilginç bulundu.

“Keşke Başbakan Her Ay Gelse…”

Son yıllarda adeta kaplumbağa hızıyla yürüyen alt yapı, kaldırım ve yol çalışmaları nedeniyle yazın toz-toprak, kış aylarında ise çamurla boğuşan Malatya halkı, Başbakan’ın ziyareti öncesinde gerek Malatya Belediyesi, gerekse Karayolları ve diğer kamu kurumlarının çalışma hızını arttırmasını ise memnuniyetle karşıladı. Malatya’da her zaman böyle çalışılması durumunda bir Avrupa şehri görüntüsünü kazanacağını belirten vatandaşlar ‘Keşke Başbakan her ay Malatya’ya gelse’ yorumunda bulundular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız