SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Keşke Hiç İhtiyaç Olmasa.."

0
Güncellendi - 2018-09-21 18:00:22
A- A+ PAYLAŞ

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, cezaevlerindeki güvenliğin jandarmadan alınarak Adalet Bakanlığı personelince sağlanmasını amaçlayan yasa tasarısının Başbakanlığa gönderildiğini açıklayarak, "Ceza İnfaz Kurumlarımızın dış güvenliğinin de Adalet Bakanlığımıza bağlı ceza infaz memurlarınca yapılmasını sağlayacak kanun tasarısı Meclis'e sevk edilmek üzere Başbakanlığa gönderildi. Önümüzdeki Bakanlar Kurulu'nda ümit ediyorum bu tasarıyı Meclis'e sevk edeceğiz" dedi.

Malatya'da ziyaret ve temaslarda bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Malatya E Tipi Cezaevi'nde Malatya Okuyor Kampanyası kapsamında en çok kitap okuyan tutuklu ve hükümlülere ödül verilmesi amacıyla düzenlenen törene katıldı. Törene Bakan Ergin ile birlikte Vali Ulvi Saran, AKP  Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Öznur Çalık ve Cemal Akın, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı.

Törenin açılışında tutuklu ve hükümlüler adına konuşan V.K., cezaevlerinde kendilerine eğitim konusunda sağlanan imkanlardan dolayı teşekkür ederek, kendisinin cezaevinde iken sınava girip, şuanda kamu yönetimi bölümünde okuduğunu söyledi. Kardeş, konuşmasının sonunda af  beklentilerini dile getirdi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın'da cezaevindeki şartların en iyi şekilde olması için her türlü çalışmaların yapıldığını belirterek, Malatya Valiliği'nin Malatya Okuyor Kampanyası kapsamında cezaevindeki etkinliğe 1 yılda 457 tutuklu ve hükümlünün katıldığını belirterek, yarışma sonucunda 6 bin 70 adet kitap okunduğunu ve  okunan kitap sayfasının ise 1 milyon 807 bin 916 olduğunu kaydetti.

Vali Ulvi Saran'da, Malatya Okuyor kampanyasının model olarak Malatya’ya özgü olarak tasarlandığını ve hedefin gençler arasındaki okuma alışkanlığını yaymak olduğunu ifade etti. Vali Saran, gençlerin ömür boyu bir alışkanlık kazanmaları yönünde önemli bir adım atıldığını belirtti.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise yaptığı konuşmasında, Türkiye genelinde 130 bin civarında tutuklu ve hükümlü bulunduğunu belirterek, "Bu kurumlara keşke hiç ihtiyaç olmasa. Hiç kimse bir başkasının bu şekilde hürriyetinden yoksun, ailesinden, çevresinden, dostlarından ayrı bir şekilde kapalı yerlerde kalmasından keyif almaz. Ama toplumsal düzenin devamı için bir zaruretten kaynaklı durum" dedi.

SON 10 YILDA 205 CEZAEVİ KAPATILDI

Cezaevlerinin evrensel standartlarla barışık olması için çalışma yaptıklarını söyleyen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Son 10 yıl içinde yaklaşık 205 cezaevi kapatıldı. Bu 205 cezaevi çok kötü koşullar içerisinde olduğu için, bunlar kapatıldı. Yerlerine daha model ceza infaz kurumları yapıldı. Bu değişim ve dönüşüm süreci devam ediyor. Daha çoğunu kapatıp, daha azını açıyoruz. Açtıklarımız uluslararası standartlarda, bir çok aktiviteleri içinde barındıran, hükümlü ve tutukluların hem sosyal ilişkilerini geliştiren, hem mesleki becerilerini arttıran, hem de onları dönecekleri toplumun içerisinde rahatça hareket edecekleri donanıma sahip oldukları çalışmalar var" dedi.

CEZAEVLERİNİN GÜVENLİĞİNİ JANDARMADAN ALACAK OLAN TASARI BAŞBAKANLIĞA GÖNDERİLDİ

Türkiye'nin yargı alanında önemli adımlar attığını ve atmaya da devam ettiğini belirten Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Ceza İnfaz Kurumlarında da son 10 yılda önemli değişim ve dönüşümler yaşandı, yaşanıyor. Önümüzdeki süreçte de ceza infaz kurumlarındaki ve infaz kanunlarımızda önemli değişiklik hazırlıklarımız var. Kapalı infaz kurumlarından, açık infaz kurumlarına geçişi daha kolaylaştıracak bir takım çalışmalar yapıyoruz. Yine açık ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlülerin daha iyi şartlarda çalışabilmelerini ve çok sağlıklı ortamlarda topluma kendilerini hazırlayacak yenilikler içerisindeyiz. Ceza infaz kurumlarımızın dış güvenliğini şuanda jandarma birimlerimiz yapıyor. İç güvenlik Adalet Bakanlığı'na bağlı ceza infaz memurlarımızca sağlanıyor. Ceza İnfaz Kurumlarımızın dış güvenliğinin de Adalet Bakanlığımıza bağlı ceza infaz memurlarınca yapılmasını sağlayacak kanun tasarısı Meclis'e sevk edilmek üzere Başbakanlığa gönderildi. Önümüzdeki Bakanlar Kurulu'nda ümit ediyorum bu tasarıyı Meclis'e sevk edeceğiz. Bu sevk ile beraber cezaevlerinde iç ve dış güvenlik arasında zaman zaman koordinasyon noktasında yaşadığımız sorunlar, en aza inecek ve jandarma personelimizde aslı görevi olan kırsalda asayişi sağlama noktasında ülke güvenliğine önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Törende en çok kitap okuyan tutuklu ve hükümlülere ödül ve belgeleri Bakan Ergin ve protokol üyelerince verildi.

Bakan Ergin, bir süre cezaevinde gezerek, incelemelerde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız