SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Keşke İdam Cezası Olsaydı..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da geçtiğimiz şubat ayında 24 yaşındaki Sosyal Bilgiler öğretmeni Aygün Kıranşan'ı öldürdükten sonra toprağa gömen katil zanlısı Recep İnkaya'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile birlikte toplam 81 yıl hapis cezası verilmesini, genç öğretmenin ailesi, "Adalet kısmen de olsa teceli etti. Keşke idam olsaydı da hak ettiği cezayı alsaydı" ifadesiyle değerlendirdi.

Aygün Kıranşan'ın ağabeyi Necdet Kıranşan (fotoğrafta sağ baştaki), mahkemenin vermiş olduğu cezayı değerlendirerek, "Adalet kısmen de olsa tecelli etti diye düşünüyoruz. Yasalarımızda idam olmadığına göre alabileceği en ağır cezayı aldı. Keşke idam olsaydı da, bu da hak ettiği cezayı alsaydı. Ama biz adaletten memnunuz. Davanın çok kısa bir sürede neticelendirilmesi, bizim acımızı kısmen de olsa hafifletti. Ancak acımız ömür boyu sürecektir. Ama bu aşağılık mahlukatın 6 ay gibi bir kısa sürede yargılanıp, hak etiği cezaya çarptırılması bizim acımızı hafifletmiştir. Dünyada adalet tecelli etmiştir. İşin diğer boyutunu da Allah'a bırakıyoruz" dedi.

Ağabey Necdet Kıranşan şunları söyledi:

"Söyleyeceğim bir cümle daha var benim, Cenab-ı Allah, Kur'an-ı Kerim'de aynen şöyle beyan ediyor, 'Suçsuz yere bir insanı katleden, bütün insanlığı katletmiş gibidir.' Biz bu hükme dayalı olarak olayı sineye çekip dayanıyoruz. O katilin, o mahlukatın akrabaları hayatına devam ediyorsa, çoluk çocuğu hayatına devam ediyorsa, bizim inancımızdan kaynaklanıyor. biz inançlıyız. Adalet dünyada tecelli etmiştir. Biz bir de ahireti düşünüyoruz. Bizi şu anda engelleyen tek şey, yüce Mevla'nın hükmüdür. Bize inançlı insanlar olarak sabır etmek düşüyor. Üzerine basa basa söylüyorum, bizim inancımız olumsuz cereyan edecek bütün hadiselerin önüne geçmiştir. Bütün ulusa şunu söylüyorum, bu tür mahlukatı toplumda barındırmamak lazım. Nasıl olur? Bunu ben bilemem. Bunu yöneticilerimiz bilir. Yasadaki boşlukları giderecekler, bu tür insanlar toplum dışı bırakılacak. Başka çaresi yok."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız