SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Geske Mezarı Başında Anıldı

0
Güncellendi - 2016-04-18 17:37:46
Geske Mezarı Başında Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 18 Nisan 2007'de Zirve Yayınevi'nde öldürülen Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske, ölümünün 9. yılında mezarı başında anıldı.

Tilman Ekkehart Geske'nin 9. ölüm yıldönümünde Malatya Ermeni Mezarlığı'nda bir anma programı düzenlendi. Törene; Malatya Kilisesi Pastörü Tim Stone, Diyarbakır Protestan Kilisesi Pastörü Ahmet Güvener, Adana Kurtuluş Kilisesi Pastörü Hüseyin Ocak, Van Kilisesi Pastörü Vahit Yıldız ile çeşitli illerden gelen kiliselerin cemaat üyeleri katıldı.

Tilman Ekkehart Geske'nin 9. ölüm yıldönümü kapsamında Diyarbakır Protestan Kilisesi Pastörü Ahmet Güvener'in duasının ardından İncil'den ayetler ve ilahiler okundu. Anma törenine katılanlar, Tilman Ekkehart Geske'nin mezarına karanfil bıraktı.

Malatya Kilisesi Pastörü Tim Stone, "Tilman bir umutla geldi. Bu umudu halka vermeye çalışıyordu. Türkiye'de herkes İsa'nın yolunu bilmiyor. Bunu herkese açıklamaya geldi. İsa'nın yolu savaş yolu değil, umut, sevgi ve barış yoludur. Tilman öldürüldüğü zaman eşi Suzanna, 'Baba bunları affet, ne yaptıklarını bilmiyorlar' dedi. Biz, kardeşimizin mezarına odaklanmak yerine Malatya'ya odaklanalım" ifadelerini kullandı.

Tilman Ekkehart Geske'nin eşi Suzanna Geske, kızları Michael ve Miriam ile Lucas, Almanya'da oldukları için anma törenine katılmadı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MURAT (8 yıl önce)
    Öldürülen Hristiyanın eşi ve kızları anma törenine katılmamış, çevredeki çeşitli illerin Kilise Pastörleri siyaseten sahip çıkmışlar. Bu da tabii ki misyonerlik faaliyetlerinin ne denli ciddi yürütüldüğünün kanıtıdır. Bizimkiler ise dinlerinin hala değerini bilmez, Recep nedir bugün kaçıdır, bu ay haram mıdır değil midir, oruç tutulur mu, kaç tane tutulmalıdır, ilk onunda ikinci ve üçüncü on günlerinde neler yapılmalıdır, bu günlere has Yüce Allah'ı nasıl zikretmek gerekir, özel kılınması gereken kaç rekatlık namaz vardır...... kimin umrunda....Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla