SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Keşke Senin Gibi Zenci Olsak!'

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:36:18
'Keşke Senin Gibi Zenci Olsak!'
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi; “Bin 100 odalı sarayda oturan sensin.’Bir Milyarı sıfırla’ diyen sensin. Kilosu 4 bin liralık çay içen sensin. Nasıl zencisin sen? Keşke biz de senin gibi zenci olsak.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)B Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Malatya’da seçim sonrası teşekkür ziyaretlerine devam ediyor. Beraberinde İl Başkan Yardımcıları İbrahim Çakır ve Merdan Demirtaş, Akçadağ İlçe Yöneticisi Doğan Pektaş, 3. Sıra Milletvekili Adayı Av.Berna Karadaş ile birlikte Akçadağ İlçesi’ne bağlıYaylımlı,Bayramuşağı,Gürkaynak,Kürecik,Büyükçimiş,İkinciler ve Ören Mahallelerini ziyaret eden Ağbaba, desteklerinden dolayı Akçadağlılara teşekkür etti.

MALATYALILARIN YÜZÜNÜ YERE BAKTIRMADIM

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba yaptığı konuşmada “Övünerek söylemek isterim ki 4 yıl boyunca  hiç bir Malatyalı’nın yüzünü yere baktırmadım.Bir milletvekilliği nasıl yapılır iktidar partisinin milletvekillerine gösterdim.Gece demeden gündüz demeden nerede bir mağduriyet varsa, nerede hukuksuzluk varsa orda olmaya çalıştım. 4 yıl önce siyasi davalara çoğu kişi AKP gözüyle bakıyordu.Balyoz, Ergenekon, KCK davalarına darbe gözüyle bakılıyordu. O zaman bu davalarda haksızlık ve hukuksuzluk yapıldığını söylemek cesaret istiyordu.Ama biz defalarca söyledik.  AKP, bu dönemde Uludere’den Sivas Davasına, Başbağlar’ından Reyhanlı’ya kadar çok hukuksuzluk yaptı. Biz bu haksızlık ve hukuksuzluklara karşı durduk. Yaşamın her alanında olmaya çalıştık. Genel Başkanımızın takdiri ile 40 yıl sonra sizin desteklerinizle genel başkan yardımcısı olduk. Dönüp arkaya baktığımda partimize verdiğiniz oyları hak ettiğimi düşünüyorum. İçim rahat, gönlüm rahat. Kimseyi ayırmadan demokrasi, barış, özgürlük mücadelesinin hep en önünde yer aldım.”ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE’YE BİR ONARIM HÜKÜMETİ LAZIM

Koalisyon sürecini de değerlendiren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Bizim hedeflediğimiz koalisyon olursa, AKP’nin 13 yıldır ortaya koyduğu sorunları ortadan kaldırırız. Hedeflediğimiz iktidar muhalefetin %60 oyuyla koalisyon kurması. Bir onarım hükümeti denilebilir. Türkiye her alanda çok geriye gitti. 12 Eylül yasalarını arar olduk.Bu onarım Hükümetiyle veya CHP’nin kuracağı bir azınlık Hükümetiyle  MİT yasası, eğitim yasası,iç güvenlik yasası tamamen ortadan kaldırılır.CHP, bir sorumluluk üstlenmiş durumda. CHP İktidarı sadece Türkiye için değil komşularımız için de büyük önem taşıyor.CHP İktidar  olursa Ortadoğu’ya barış gelir. Ben AKP-CHP Koalisyonuna karşıyım. Açıkladığımız 14 ilke var. Bu ilkelerimize ilave olarak bizim kendi değerlerimizle örtüşmeyen bir partiyle koalisyon yapmaya da karşıyız.”

ERDOĞAN’A ZENCİ ELEŞTİRİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bize zenci Türkler diyorlar” sözlerini de eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba; “Cumhurbaşkanı 15 Gündür konuşmuyordu. Türkiye huzurluydu. Yine konuştu. ‘Bana zenci diyorlar’ diyor. Zenci olmak nasıl bir şeyse?  Bin 100 odalı kaçak saray yaptıran sensin. Altında milyar dolarlık uçağı olan sensin. ‘Bir milyarı sıfırla’ diyen sensin. Sarayda milyarlık iftar yemeği veren sensin.Kilosu 4 Bin liralık çay içen sensin. Nasıl zencisin sen? Keşke biz de senin gibi zenci olsak.” Dedi.

HAKSIZLIK YAPANIN YAKASINDAN TUTARIZ

“İddialara göre Akçadağ Belediye Başkanı muhtarları toplayıp, oy vermeyen köylere hizmet götürmeyeceğini söylemiş” ifadeleriyle konuşmasını sürdüren Ağbaba “Size bağış vermiyor. Sizin ödediğiniz vergilerden hizmet getirmesi lazım. Belediyeye nüfusa göre para geliyor.Oy versin vermesin herkesin hakkının verilmesi lazım.Kimse kusura bakmasın.Bunun hesabını sorarız. Daha önce AKP’den nasıl hesap soruyorsak bundan sonra da kim haksızlık yapıyorsa hesap sorarız. Kimseye minnetimiz yok. Bu belediye başkanı olur,büyükşehir belediye başkanı  olur , farklı görevdekiler mi olur .Hiç önemli değil. Haksızlık yapan kim olursa yakasından tutacağız.”dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız