SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Keşke 'Yanlış Numara' Deseydi..''

A- A+ PAYLAŞ

ATV'de kendisinden de bahsedilen, sanatçı Zara'nın sunduğu; Malatyalı bir grubun konuk olduğu "Tanrı Misafiri" adlı programı arayarak canlı yayına katılmak isteyen, ancak aynı grubun yine yurt çapında yayın yapan Kanal 1 televizyonunun "Sahur Özel" programına bağlanan ve ATV'deki programa katıldığı zannıyla konuşan Bostanbaşı Beldesinin belediye başkanı Yahya Akın, malatyahaber.com'u arayarak, "yanlış bağlantının" hikayesini anlattı. Akın, katıldığı yayındaki garipliğe bir anlam verememiş ama, olayın tüm boyutunu malatyahaber.com'daki haberden okuyunca, durumu anlamış..

"ŞİMDİ ŞÖYLE OLDU MEVZU!.."
Geçtiğimiz hafta sonunda; birer gün arayla İstanbul'da Yeşilyurtlular Derneği ve Kadir Eriş'in iftar yemeklerine katıldığını, daha önce Malatya'ya geldiğinde, eşinin yaptığı "Kiraz Yapraklı Köfte"yi yiyen Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Taçyıldız'la burada konuşurken, Taçyıldız'ın, ATV'deki programdan bahsettiğini belirten Akın, "Şaban bey, Malatya ile ilgili güzel bir program olacağını söyledi. Orada Malatya yemeklerinin de anlatılacağını, mümkünse, bizim hanımın yaptığı köfteyi de göndermem halinde onu da orada tanıtacaklarını ifade etti. Hay hay dedim. Sonra Malatya'ya döndüğümde, hanıma köfteyi yaptırdık, bu program için İstanbul'a giden 'Hacıbaba' Mustafa (Saygı) ile gönderdik.." dedi.

MEV Başkanı Taçyıldız, sanatçı Selahattin Alpay ve çocukları, Malatyaspor Başkan Vekili İlyas Karahan, Malatyalılar Derneği Başkanı Erdal Alkan ve yardımcısı Doğan Ağzıtemiz ile Saygı'nın katıldığı, ATV'deki programı, İstanbul'dan arayan Yeşilyurtlu bir arkadaşının uyarısı üzerine izlemeye başladığını belirten Akın, şöyle devam etti:

"Geç yatmıştım.. Yorgundum.. Hanım benden önce kalkmış sahur hazırlığı yapmaya başlamış. Ben henüz uyanmamıştım. O sırada, İstanbul'dan bir arkadaşımın telefonuna uyandım... 'ATV'deki programdan senden ve yengeden bahsediyorlar, izle' dedi. Hemen kalktım ATV'yi açtım.

Hakikaten Şaban bey, diğer konuklar bizden bahsediyorlardı. Teşekkür filan ediyorlardı. Bunun üzerine, 'teşekkür etmek için aramam lazım' diye düşündüm. 118 numara sorma servisini arayarak, ATV'nin telefonunu istedim. Bir numara verdiler. Ben de orayı aradım. ATV ile Kanal 1 aynı holdingin kuruluşları, numara aynıymış.

Çıkan kişiye, sahur programına bağlanacağımı söyledim. Canlı yayına katılmadığım için bilmiyorum ama, canlı bağlantıda sesin yankılanacağını duymuştum. Bunun için, o sırada açık olan ATV'nin sesini kıstım.

O arada bir yere bağladılar. Dini sohbet yapılıyordu galiba. Çıkan hoca 'Kayısı diyarından hoşgeldiniz..' gibi sözler söyledi. Ben de arada dini sohbet duyuyorum, zannettim ki, başka bir stüdyodan ses geliyor, beni de görüşmekte olduğum hoca canlı yayına bağlamak için tutuyor. O arada sohbet ettik. Neyse, yanlış kanala bağlanmışız, canlı yayındaymışız.."

"KEŞKE BURASI ATV DEĞİL DESEYDİ.."
Akın, "Keşke, bağlandığım hocamız 'Burası ATV değil..' deyip bizi yönlendirse iyi olurdu. Canı sağolasıca, yanlış program deseydi. Etik olarak hoş olurdu." dedi.

Yahya Akın, telefon görüşmesi yapılırken, o sırada evinde ATV'nin açık olduğunu, telefon görüşmesi biterken, bir gariplik olduğunu düşündüğünü, ancak yanlış bağlantıyla ilgili öyküyü, arkadaşlarının uyarısı üzerine malatyahaber.com'dan okuduğunu bildirdi.

Akın, yanlışlığın 118'in ATV'nin diye verdiği telefon numarasına Kanal 1'in bağlanması, çıkan kişinin, yanlışlığı farkedip kendisini uyarmamasından kaynaklandığını, kendisinin yanlış numara çevirmediğini sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız